Menu
A+ A A-

Banja Luka sljedeće godine dobija videonadzor

Početak realizacije projekta videonadzora grada Banja Luka mogao bi se očekivati do kraja ove godine, a prioritetne lokacije bit će trgovi, parkovi, objekti od državnog značaja, pristupne saobraćajnice, mostovi i veće raskrsnice, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) bh. entiteta Republika Srpska.
"U realizaciju sistema može se krenuti nakon sprovedene procedure javne nabavke, koju je potrebno pripremiti i provesti po zaključku Vlade Republike Srpske. Prema procjeni, početak realizacije projekta mogao bi se očekivati do kraja 2018. godine", navode iz MUP-a RS-a. 
 
Lokacije na kojima će biti instaliran videonadzor na području Grada Banja Luka bit će određene na osnovu stanja javnog reda i mira, problematike kriminaliteta i sigurnosti saobraćaja. 
 
Nabavka opreme, kako ističu u MUP-u, vršit će se u prvoj fazi realizacije projekta, za koju je trenutno planiran iznos od 250.000 eura iz budžeta Vlade Republike Srpske. 
 
Iz MUP-a navode da postoji spremnost Grada Banja Luka da u narednim godinama planira sredstva za sufinansiranje ovog projekta, na osnovu zahtjeva koji budu definisani elaboratom. 
 
Vlada Republike Srpske je na nedavno održanoj sjednici prihvatila informaciju o realizaciji sistema videonadzora grada Banja Luka te zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da s Administrativnom službom grada utvrdi najpovoljnije lokacije za instaliranje opreme, uzimajući u obzir postojeću infrastrukturu i raspoloživost komunikacijskih linkova na svakoj lokaciji. 
 
MUP je zadužen da provede postupak nabavke i izvrši instalaciju opreme, a grad Banja Luka da pripremi lokacije i osigura potrebne komunikacijske linkove prema zahtjevima iz elaborata. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.