Menu
A+ A A-

Vrijednost tržišta proaktivne sigurnosti 41,77 milijardi dolara do 2023.

Prema procjenama Marketsandmarketsa, tržište proaktivnih sigurnosnih sistema rast će sa 20,66 milijardi dolara u 2018. godini na 41,77 milijardi do 2023, uz prosječnu godišnju stopu rasta od 15,1%.
Razlog su veća sofisticiranost napada, striktnije zakonske regulative, sve veći prihvat interneta stvari, povećano korištenje pametnih mobilnih uređaja te trend upotrebe vlastitog uređaja na poslu (BYOD).
 
Do 2023. godine najveću prosječnu godišnju stopu rasta ostvarit će sigurnosna analitička rješenja. Uza sve veći broj cyber prijetnji i ranjivih tačaka u mrežnoj infrastrukturi, raste potreba za analizom sigurnosnih rizika. Ona također pomaže organizacijama da ispune zahtjeve standarda i drugih zakonskih regulativa.
 
Na tržištu proaktivne sigurnosti mala i srednja preduzeća će ostvariti veću stopu rasta budući da su podložnija internim i eksternim krađama podataka. Usvajanjem proaktivnih sigurnosnih rješenja organizacije mogu efikasno održavati i osigurati kritične informacije od krađe.
 
Zbog prisustva velikog broja igrača, očekuje se da će Sjeverna Amerika držati najveći udio na globalnom tržištu, dok će Azijsko-pacifička regija ostvariti najbrži rast. Sve veća potreba za zaštitom od cyber napada i povećanje broja korisnika pametnih telefona potiče usvajanje proaktivnih sigurnosnih rješenja širom svijeta. Također, rast će i tržište Bliskog Istoka, Afrike i Latinske Amerike zbog većeg korištenja računarstva u oblaku, širenja maloprodajnog i bankarskog sektora te pridržavanja regulatornih propisa.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.