Menu
A+ A A-

U BiH i Hrvatskoj razvijene aplikacije s lokacijama radara i policijskih kontrola

EasyDrive je aplikacija koja pokazuje gdje se na teritoriji Bosne i Hercegovine nalaze policijske kontrole, stacionarni radari, videonadzor i zatvorene ceste. Autori su Tomislav Landeka i Marko Kurt.
Korisnici mogu jedni drugima na jednostavan način dojaviti informaciju o spomenutim događajima, ali i ocjenjivati tačnost informacija kako bi sistem mogao prepoznati korisnike koji dijele lažne informacije te im onemogućiti dalje malverzacije na aplikaciji. Moguće je prikazivanje informacija u radijusu od 80 kilometara. 
 
Trenutno je dostupna za Android uređaje, a uskoro bi trebala biti dostupna i iOS aplikacija. Aplikacija je, kako kažu kreatori, potpuno besplatna.
 
Moja Patrola
 
Istovremeno, u Hrvatskoj je također postala dostupna besplatna mobilna aplikacija Moja Patrola, koja u svakom trenutku otkriva gdje se nalaze policijske patrole, kamere i radari. Princip rada je jednostavan – ko primijeti policijsku kontrolu jednim klikom prijavi lokaciju gdje se nalazi. Korisnici dobiju obavijesti koje su prijavili drugi korisnici. Svaki korisnik u svakom trenutku može potvrditi ili negirati lokaciju patrole. Složeni algoritam proračunava pouzdanost svake objave, tako da su podaci koji se prikazuju maksimalno precizni. Svaki glas se bilježi, pa ukoliko ste dali tačne informacije o lokaciji patrole, vaša pouzdanost raste. 
 
Aplikaciju možete preuzeti besplatno za Android i iPhone.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.