Menu
A+ A A-

Nedap nudi ključ za uspješno korištenje telefona u kontroli pristupa

Nedap je predstavio nove važne funkcije MACE platforme s ciljem njenog potpunog prilagođavanja tehničkom i organizacionom okruženju klijenata. MACE se koristi za distribuciju i opoziv virtualnih kartica za kontrolu pristupa pomoću pametnih telefona u bilo kojoj sigurnosnoj ili parking aplikaciji. Najavljeno proširenje i unapređenje platforme za mobilnu kontrolu pristupa nudi neograničeni potencijal za integraciju i efektivnu upotrebu.
„MACE platforma već nudi mnogo funkcija sigurnosnim menadžerima koji su tražili pohranu virtualnih kartica za kontrolu pristupa na telefonima. Zahvaljujući njoj, administratori sada lako mogu distribuirati i poništavati ove kartice. Ova funkcionalnost je poboljšana dodatnim mogućnostima koje se odnose na upravljanje akreditivima i komunikaciju sa korisnicima“, kaže Maarten Mijwaart, direktor kompanije Nedap Identification Systems. „Pored toga, korisnici sada mogu integrisati funkcionalnost u sopstveni sistem kontrole pristupa i kreirati svoje prilagođene aplikacije. Vjerujemo da ove nove funkcije MACE čine poželjnom platformom za svaku organizaciju u potrazi za rješenjem koje će osnažiti korisnike mogućnošću korištenja telefona kao ključa“. 
 
Napredno upravljanje akreditivima i korisničkom komunikacijom
Nove funkcije MACE platforme za napredno upravljanje akreditivima i korisničkom komunikacijom uključuju:
 
• Novi MACE App set softverskih razvojnih alata koristi se za razvoj aplikacija kompatibilnih sa MACE platformom, uz korisniku prilagođen dizajn i pristupačnost kao i mogućnost integracije sa funkcijama koje odabere klijent 
• MACE REST API interfejs koristi se za razmjenu komandi između MACE Admin Portala u oblaku i sistema kontrole pristupa drugih proizvođača. Administratori kontrole pristupa sada svojim korisnicima mogu slati virtualne pristupne kartice i poništavati ih preko njima dobro poznate aplikacije.
• MACE Admin portal nudi dodatne mogućnosti za automatizaciju procesa dodjele i poništavanja virtualnih kartica, kao i komunikacije koja se odnosi na taj proces.
• Najnovija verzija MACE aplikacije za Google Android i iPhone telefone nudi poboljšane BLE performanse i dodatne sigurnosne funkcije.
 
Lider u oblasti mobilne kontrole pristupa
Broj kompanija koje nude mobinu kontrolu pristupa raste. Ono što Nedepovu MACE platformu čini liderom u oblasti mobilne kontrole pristupa jeste činjenica da ona u potpunosti udovoljava potrebama klijenata. Nove  funkcije ne samo da uključuju besprijekornu integraciju sa svakim sistemom kontrole pristupa ili parkiranja, nego i nadopunjuju prateće procese. 
Nedap je predstavljanjem MACE platforme odgovorio na globalni trend prelaska na akreditive na telefonu koji su zamijenili fizičke kartice.  MACE se može koristiti u kombinaciji sa svakim sistemom kontrole pristupa ili bilo kojim drugim sistemom koji zahtijeva brzu identifikaciju osoba, kao što su sistemi za upravljanje ili parkiranje.
 
O kompaniji Nedap:
Od svog osnivanja 1929. godine, kompanija Nedap (Nederlandsche Apparatenfabriek)  proizvodi pametne tehničke aplikacije kao odgovor na izazove današnjice i sutrašnjice i prodaje ih širom svijeta. Sjedište kompanije je u Groenlu u Holandiji. Sa svojih 680 zaposlenih, kompanija posluje u svim krajevima svijeta. Kompanija je od 1947. izlistana na berzi Euronext Amsterdam.
Nedap Identification Systems je vodeća specijalistička firma za sisteme za identifikaciju na daljinu, bežičnu detekciju vozila i kontrolu pristupa u gradovima. Čitači, senzori i kontroleri služe za optimizaciju, praćenje i kontrolu  kretanja vozila i ljudi. Zaštita, sigurnost i efikasnost. 
 
Napomena:
Milou Post
Nedap marketing i komunikacije 
+31 (0)544 471 634 
+31 (o)681 669 541 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.