Menu
A+ A A-

Gužve na granicama Srbije uskoro uživo na internetu

Kolike su gužve na graničnim prijelazima Preševo i Gradina, građani Srbije će početkom ljetne sezone moći vidjeti uživo na stranici MUP-a i Auto-moto saveza, jer će, prema najavama, do tada biti postavljene kamere.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su kamere već postavljene na graničnom prijelazu Batrovci, gdje su i najveće gužve, a plan je da do početka ljeta još tri prijelaza dobiju videonadzor, među kojima su i granice s Makedonijom i Bugarskom.
 
To će omogućiti građanima da preko stranice MUP-a ili AMSS-a, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, pred putovanje uživo vide kolike su gužve na nekom prijelazu.
 
Prema najavama, uskoro će biti napravljena i aplikacija, koja će vozačima dati sve neophodne informacije o tome kakvo je stanje na graničnim prijelazima.
 
Inače, 75 graničnih prijelaza u Srbiji tokom 2016. godine prešlo je 64 miliona putnika, a taj broj se povećao za 6,5% prošle godine.
 
(ekapija.com)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.