Menu
A+ A A-

Leyard i Planar kupuju eyevis i šire poslovanje u Evropi

Globalni lider u segmetu proizvoda za vizualizaciju ojačat će svoje prisustvo u EMEA regiji zahvaljujući akviziciji vodećeg proizvođača rješenja za reprodukciju slike

 

Kompanije Leyard i Planar, globalni lideri u segmentu proizvoda za vizualizaciju danas su najavili da planiraju kupiti kompaniju eyevis kao vodećeg proizvođača rješenja za reprodukciju slike.

Zahvaljujući ovom geografskom širenju poslovanja, kompanije će biti u mogućnosti da kvalitetnije odgovore na potrebe svojih klijenata u EMEA regiji (Evropa, Bliski istok i Afrika). To će uključivati objedinjeni marketing, prodaju, instalacijsku podršku i podršku klijentima.

Eyevis je njemački proizvođač velikih ekrana i jedan je od vodećih ponuđača i integratora sistema za reprodukcije slike koji se u profesionalne svrhe koriste u kontrolnim sobama, programskom emitovanju, virtuelnoj stvarnosti i simulacijama. eyevisova rješenja uključuju ekrane, grafičke kontrolere, softver i dodatnu opremu. Teracue je proizvođač i dobavljač profesionalnih IPTV sistema i sistema za umrežavanje preko videa i njegova akvizicija je također planirana. eyevis je kupio Teracue 2014. godine.

„Ova akvizicija je pokazatelj naše kontinuirane posvećenosti geografskoj ekspanziji i ulaganjima, posebno na području zapadne Evrope“, kaže Marco Bruines, direktor Leyard EMEA. „Ovo je odlična prilika da objedinimo adute i resurse kompanija Leyard, Planar i eyevis na planu pružanja usluga korisnicima i distribucije, a s ciljem kreiranja vrhunskih vizualnih rješenja i proizvoda za postojeće klijente i nova tržišta“.

Tehnički direktor u eyevisu, Heiko Schaich, kaže: „Osjećamo uzbuđenje zbog integracije u veće poslovno okruženje i jačanja mogućnosti za dalji razvoj i unaprjeđenje prodaje. Ovo je sigurna prilika za budući rast i stabilnost koje ćemo ponuditi našim partnerima i kupcima nakon turbulentnog perioda kroz koji je eyevis prošao tokom posljednjih mjeseci“.

Akvizicija je u završnom stadiju priprema, a očekuje se da će biti okončana u drugom kalendarskom kvartalu ove godine.

O kompaniji Leyard

Leyard je globalni lider u projektovanju, proizvodnji, distribuciji i servisiranju digitalnih ekrana, videozidova i proizvoda za vizualizaciju. Grupacija Leyard obuhvata više kompanija i brendova i uključuje kompaniju Planar Systems koja je kupljena u 2015. godini. U njenoj ponudi su displeji ki rješenja za razonodu i rasvjetu. Leyard drži lidersku poziciju prema ostvarenom udjelu na tržištu LED displeja i preciznih LED ekrana, displeja za vanjsku i unutrašnju upotrebu, fiksne i kreativne instalacije i dr.(Futuresource 2017). Ova rješenja koriste se za programsko emitovanje, reprodukciju slike u sportskim halama i na stadionima, digitalno oglašavanje, kontrolne sobe, izložbe, velike manifestacije i digitalne prezentacije iz oblasti kulture. Instalacije grupacije Leyard mogu se pronaći širom svijeta a njena tehnologija reprodukcije slike obuhvata i preko 300 patenata. Leyard je osnovan u Kini 1995. godine, sa sjedištem u Pekingu, a dionicama kompanije se trguje na berzi u Shenzhenu (pod brojem 300296). Forbes magazin je 2013. naveo Leyard kao jednu od stotinu najperspektivnijih kineskih kompanija. Više informacija dostupno je na www.leyard.com.

Kontakti:
Leyard EMEA: Desiree Cendon, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Leyard North America: Kim Brown, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Blu Print Public Relations: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.