Menu
A+ A A-

Hikvision najavio partnerstvo s Brightsightom

Hikvision, vodeći svjetski dobavljač inovativnih videonadzornih proizvoda i rješenja, najavio je partnerstvo s Brightsightom, najvećim nezavisnim laboratorijem za testiranje sigurnosnih tehnologija na svijetu, s kojim će raditi na borbi protiv cyber sigurnosnih napada. Brightsight će biti laboratorij u kojem će Hikvision u budućnosti testirati svoje proizvode.
Istraživačka kompanija Gartner prošle je godine predvidjela da će do 2020. više od 20 milijardi uređaja biti spojeno na internet stvari (IoT). Nadalje, Gartner predviđa da će u tom periodu 95 posto novih proizvoda sadržavati mogućnosti povezivanja na internet stvari. Kao aktivan igrač na tom tržištu, Hikvision će upravo snažnom saradnjom s Brightsightom pokušati ostati na vrhu inovacija za dolazeće tehnološke trendove.
 
“Hikvision uzima cyber sigurnosti zaozbiljno i svaki dan preduzima aktivnosti kako bi osigurao da naši proizvodi nisu samo inovativni već da zadovoljavaju najviše standarde kibernetičke sigurnosti”, kaže dr. Bin Wang, glavni direktor Hikvisionovog mrežnog informacijskog sigurnosnog laboratorija i Odjela za mrežnu sigurnost. "Brightsight je globalno poznati laboratorij za cyber sigurnost, a naše partnerstvo će nam pomoći u jačanju sigurnosti svih naših proizvoda od kibernetičkih napada."
 
"Naše partnerstvo s Hikvisionom pokazuje našu predanost osiguravanju uređaja od cyber napada širom svijeta. Hikvisionova predanost osiguravanju vlastitih proizvoda i rad na Common Criteria akreditaciji jedan je od prvih važnih koraka u industriji uređaja za IoT", kaže Ernst Bovelander iz glavnog ureda u Brightsightu. "Ponosni smo što ćemo biti sigurnosni laboratorij za Hikvision i radujemo se dugom partnerstvu."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.