Menu
A+ A A-

Makedonska Komora i MUP potpisali Memorandum o saradnji

Komora Republike Makedonije za privatnu sigurnost je 29. marta na redovnoj sjednici potpisala Memorandum o saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova. Predsjednica Komore Verica Mileska Stefanovska naglasila je da “potpisivanje Memoranduma o saradnji prvenstveno ima za cilj da pruži adekvatan pristup za prijenos relevantnih znanja, praksi i procedura za pravilan rad sektora privatne zaštite, zatim razmjenu statističkih podataka i informacija o stepenu ugroženosti, ostvarenje novih oblika saradnje u borbi protiv kriminalnog ponašanja, otkrivanje krivičnih pojava i drugih okolnosti koje utječu na efikasnost sistema sigurnosti te druge oblike zajedničkih aktivnosti, čineći privatnu sigurnost vrijednim strateškim partnerom u sistemu nacionalne sigurnosti".
 
Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski naglasio je da je potpisivanje Memoranduma o saradnji logičan korak ka produbljivanju i konkretizaciji saradnje te da je legitimno razmišljati o svim mogućnostima i perspektivama koje dijele sektori privatne i javne sigurnosti. 
 
“Definisanje regulatornog okvira kao što je Memorandum o saradnji vidim kao nužnost od koje ćemo imati koristi i Ministarstvo unutrašnjih poslova kao regulator u ovoj oblasti i Komora kao udruženja direktnih nosilaca tih aktivnosti. Ovaj okvir također nudi veliki prostor za saradnju i promovisanje aktivnosti Ministarstva i Komore u raznim segmentima privatne zaštite. Krajnji rezultat svega toga trebali bi osjetiti građani Republike Makedonije”, istakao je ministar Spasovski.
 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.