Menu
A+ A A-

Novi CEO Securitasa AB stupio na dužnost

Vodeća svjetska zaštitarska korporacija Securitas AB dobio je novog izvršnog direktora, dosadašnjeg predsjednika Securitasa za Evropu Magnusa Ahlqvista. Ovu značajnu funkciju za svjetsku industriju sigurnosti Ahlqvist preuzima od Alfa Göranssona, koji je tu dužnost uspješno obnašao 11 godina.
Od 1. septembra 2015. godine Magnus Ahlqvist radio je kao predsjednik Securitasa za Evropu. U Securitas dolazi iz Motorole Mobility, gdje je bio potpredsjednik za korporativne aktivnosti za EMEA regiju i Indiju. Prije toga je 12 godina radio u kompanijama Sony Ericsson i Sony Mobile Communications. Tri godine bio je predsjednik Sony Ericssona za Kinu, zatim potpredsjednik i generalni direktor za Španiju i Portugal te generalni direktor za Kanadu. 43-godišnji Magnus završio je Stockholmsku ekonomsku školu i Harvardsku poslovnu školu te stekao titulu magistra ekonomije i MBA.
 
„Securitas je izvrsna kompanija, koja ima kompetentne i predane ljude. To je vodeća međunarodna kompanija u industriji zaštite i sigurnosti. Imamo dobitnu strategiju te predvodimo transformaciju industrije sigurnosti, od usluga fizičke zaštite do širokog spektra naprednih sigurnosnih rješenja i tehnologije. Velika mi je čast i jako sam uzbuđen što ću u novoj fazi, kada se sve više fokusiramo na najnoviju tehnologiju, raditi sa sjajnim ljudima iz Securitasovog tima širom svijeta. Najveći angažman i isporuka najboljih usluga zaštite i sigurnosti je naš prioritet“, izjavio je Magnus Ahlqvist.
 
Alf Göransson, koji će iduće dvije godine raditi kao Magnusov savjetnik, povodom odlaska s mjesta predsjednika i CEO-a izjavio je sljedeće: „Došlo je vrijeme da se u svojoj karijeri i životu počnem baviti nečim drugim. Velika je privilegija tokom 11 godina voditi ovu izvrsnu kompaniju, koja je danas vodeća u industriji zaštite i sigurnosti zahvaljujući snažnoj korporativnoj kulturi te predanosti svih zaposlenika.“
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.