Menu
A+ A A-

EPS uveo videonadzor radnika u elektranama

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu pušten je u rad Centar za obezbjeđenje i nadzor proizvodnje u toj termoelektrani te u TE "Kolubara"i "Morava" i u Željezničkom transportu.
"Kontrolni centar sadrži 194 kamere u proizvodnim objektima i 32 na železničkim objektima i u njega je uloženo 65 miliona dinara (550.000 eura), a poboljšanje obezbeđenja i nadzora je bila naša obaveza zbog važnosti tih objekata", rekao je novinarima vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.
 
Grčić je istakao da je bilo otpora uvođenju videonadzora, najviše na komandama blokova koji su "srce" upravljanja proizvodnjom termoelektrana, koje daju više od 50 posto struje u Srbiji.
 
"Od radnika na komandama blokova posebno tražim budnost u svakom momentu, a uskoro će se obaviti i razgovor sa 130 portira kako bi im se objasnilo kakav objekat čuvaju", kazao je on.
 
Zloupotrebe se, prema njegovim riječima, moraju spriječiti na svakoj kapiji jer se često desi da radnik samo ukuca karticu da je na poslu, rekao je Grčić i upozorio da za takve "neće biti mjesta u firmi".
 
Dodao je da su u Elektroprivredi Srbije pokrenute velike investicije i da će za nekoliko dana početi remont bloka A4 u TENT-u, gdje je počelo "odsumporavanje", a gotovi su projekti za remont blokova A1 i A2.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.