Menu
A+ A A-

Vizura distributer Tiandyja u Jadranskoj regiji

Hrvatska firma Vizura postala je službeni distributer za Tiandy u Jadranskoj regiji. Kineska kompanija proizvođač je IP videonadzornih sistema koji primjenjuju starlight tehnologiju. Prema Security 50 istraživanju naše grupacije, Tiandy je na 11. poziciji najboljih kompanija u globalnoj industriji sigurnosti i peti u videonadzoru. 
Kompanija upošljava 2.000 radnika. Među njima je 800 inžinjera, koji su do sada razvili mnoga jedinstvena rješenja i aplikacije kao što su TVP super starlight, AEW (Auto-tracking Early Warning), S+.265 kompresija, ActiveX plugin-free i sl. U svom portfoliju ima kamere široke primjene, specijalne proizvode za velike projekte i smart city kamere za saobraćajnice. Fokus kompanije bio je na Aziji, a sada rade na većoj ekspanziji na strana tržišta. Prva veća instalacija u saradnji s Vizurom i partnerima bit će izvedena u Ivanićgradu, a već je završeno nekoliko projekata poput ugradnje videonadzora na 13 lokacija Tehničkih servisa željezničkih vozila u Hrvatskoj. 
 
 
“Kod Tiandyja nas je na probnim modelima kamera pozitivno iznenadila 'out-of-the-box' funkcionalnost njihovih proizvoda. Od nas su oni pak tražili određena jamstva da nismo samo kupi-prodaj tvrtka nego pouzdan tehnološki partner”, kazao je Domagoj Oreč, direktor Vizure. 
 
Prošlogodišnji prihodi 478 miliona dolara
 
“Treća smo videonadzorna kompanija u Kini, što pokazuje i a&s-ova lista, a za razliku od Hikvisiona i Dahue, koji su javna preduzeća, mi smo u potpunosti privatna kompanija. Nemamo pritisak dioničara i svoje planove možemo raditi shodno tržištu i potrošačima. U 2017. ostvarili smo 478 miliona dolara prihoda i cilj nam je to povećavati za najmanje 30 posto godišnje”, kaže Sean Li, prodajni menadžer Tiandyja.
 
Neki od vodećih svjetskih brendova potrošačke i telekomunikacijske opreme kao što su LG i Huawei koriste njihove laboratorije i proizvodne kapacitete zbog najmodernije opreme u proizvodnom procesu.
 
“Nismo poput mnogih malih ili srednje velikih proizvođača u Shenzenu koji isporučuju samo jeftine proizvode. Možemo omogućiti proizvode jednakog kvaliteta, a mnogi kupci poput Geneteca, Milestonea ili Axisa prebacuju se na Tiandy”, objašnjava Li. 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.