Menu
A+ A A-

Bosch Security Systems mijenja ime

Boschev odjel sigurnosnih sistema će od 1. marta 2018. promijeniti ime u Bosch Building Technologies. U okviru segmenta poslovanja posvećenog integraciji sistema Bosch Security Systems svojim klijentima već nudi više od sigurnosnih, komunikacijskih i rješenja zaštite. "Želimo da se širina našeg portfolija bolje odražava i u našem imenu", kaže Gert van Iperen, predsjednik Uprave Bosch Security Systemsa. Ovime će biti obuhvaćene dvije organizacijski odvojene cjeline, globalni proizvodni biznis i poslovanje s uslugama integracije sistema u osam zemalja.
1. U spomenutih osam zemalja jedinica za integraciju sistema pruža integrisana rješenja za poslovne zgrade. Ovisno o regiji, portfolio uključuje sigurnost objekata, energetske usluge i automatizaciju zgrada. Za korisnike to znači planiranje, instalaciju i rad tih rješenja, kao i dodatnih usluga, koje će biti nuđene iz jednog izvora.
 
2. Poslovanje s proizvodima u budućnosti će biti poznato kao Bosch Security and Safety Systems i nastavit će raditi kao globalni dobavljač videonadzornih, protivprovalnih, vatrodojavnih i sistema za glasovnu evakuaciju, kao i sistema kontrole pristupa i softvera za upravljanje, sve pod Boschevim brendom. Portfolio je zaokružen profesionalnim audio i konferencijskim sistemima za prijenos glasa, zvuka i muzike. Proizvodi će se distribuirati isključivo sistem-integratorima ili veletrgovcima.
 
Integrisana rješenja iz jednog izvora: nova poslovna jedinica za sigurnost
 
U proizvodnom biznisu Bosch Security Systems će spojiti svoje videosisteme, detekciju upada, kontrolu pristupa i upravljački softver kako bi formirao jednu poslovnu jedinicu, poznatu kao Sigurnost. Ovim korakom Bosch reaguje na rastuću potražnju za integrisanim sigurnosnim rješenjima. "Kombinujući ove tri poslovne jedinice, želimo zadovoljiti potrebe naših klijenata. U narednim godinama želimo aktivno oblikovati proces transformacije koju donosi internet stvari i više se fokusirati na konektivnost, integrisana rješenja i usluge. Istovremeno, ovaj potez će ojačati našu konkurentnost", kaže Van Iperen.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.