Menu
A+ A A-

ASSA ABLOY kupila švedski Phoniro

ASSA ABLOY je akvizirala Phoniro, najvećeg igrača na tržištu integrisanih rješenja za upravljanje digitalnim ključem i alarmima za kućnu njegu bolesnika i staračke domove u nordijskoj regiji.
"Vrlo mi je drago što mogu izraziti dobrodošlicu Phoniru u ASSA ABLOY Grupu. Phoniro je strateški dodatak Grupi i ojačava naš položaj na tržištu usluga za njegu starijih", kaže Johan Molin, predsjednik i izvršni direktor kompanije ASSA ABLOY.
 
"Dodavanje Phonira našoj kompaniji je prirodan korak za naš dalji razvoj u rješavanju potreba specifičnih vertikala na međunarodnom nivou s visokom stopom ponavljajućih prihoda", kaže Christophe Sut, izvršni potpredsjednik kompanije ASSA ABLOY i voditelj Hospitality poslovne jedinice.
 
Phoniro je osnovan 2004. godine. Sjedište firme je u Halmstadu, Švedska, a upošljava oko 80 zaposlenika. Očekuje se da će prodaja iznositi 17,5 miliona eura.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.