Menu
A+ A A-

Motorola Solution kupuje Avigilon za milijardu dolara

Motorola Solutions objavila je da je sklopila konačan dogovor o kupovini Avigilona, koji će unaprijediti Motorolin portfolio komunikacijskih tehnologija. Vrijednost transakcije iznosit će milijardu dolara, uključujući i Avigilonov dug.
Sa sjedištem u Vancouveru, Britanska Kolumbija, Avigilon projektuje, razvija i proizvodi napredna sigurnosna rješenja za nadzor, uključujući videoanalitiku, hardver i softver za upravljanje videom, nadzorne kamere i rješenja za kontrolu pristupa. Avigilonove proizvode koristi niz komercijalnih i vladinih kupaca, uključujući kritičnu infrastrukturu, aerodrome, državne ustanove, javne prostore, zdravstvene centre i maloprodaju. Kompanija posjeduje više od 750 američkih i međunarodnih patenata.
 
"Ova će akvizicija Avigilonovu naprednu videonadzornu platformu i videoanalitiku pridružiti brzo evoluirajućim poslovnim procesima na zaštiti javnih prostora, istovremeno proširujući naš portfolio novim proizvodima i tehnologijama", izjavio je Greg Brown, predsjednik i izvršni direktor kompanije Motorola Solutions. "Video može igrati snažnu ulogu u stvaranju sigurnijih gradova i uspješnih firmi. Može poslužiti kao visokoefikasne "oči i uši" za nadzor određene lokacije, a napredna videoanalitika može proaktivno upozoriti službenike na ugrožavanje perimetra ili brzo pronaći osobu koja je ostavila objekt od interesa."
 
Kako se sve više kamera koristi za sigurnost javnih prostora, videonadzor i analitika omogućit će više javno-privatnih partnerstava između lokalnih zajednica i snaga reda. Akvizicija će također omogućiti Motoroli širenje na nove segmente komercijalnog poslovanja koji pružaju sigurnu i pouzdanu komunikacijsku tehnologiju industrijama kao što su nafta i gas, transport, komunalije, proizvodnja i visoko obrazovanje. Kupci će sada moći kupiti napredna rješenja za zaštitu i nadzor kao dio Motorolinog portfolija tehnologija za kritične komunikacije za komercijalna tržišta.
 
"Vrlo nam je drago što se pridružujemo Motorola Solutionsu budući da su njihova vizija i strategija potpuno u skladu s našim", kazao je Alexander Fernandes, osnivač, izvršni direktor i predsjednik Uprave Avigilona. "Ova kombinacija donijet će nove mogućnosti Avigilonu, omogućujući nam da ubrzamo inoviranje i pružimo još veću vrijednost našim klijentima."
 
Transakcija će stupiti na snagu krajem drugog kvartala 2018. godine.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.