Menu
A+ A A-

Novi saobraćajni znak u Zagrebu

Zagrebačka gradska uprava uputila je Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture prijedlog za uvođenjem nove saobraćajne signalizacije – žutog kvadrata koji bi trebao spriječiti vozače da ulaze na najopterećenije gradske raskrsnice.
Po uzoru na svjetske metropole, Grad Zagreb zatražio je od Ministarstva uvođenje novog saobraćajnog znaka jer žele što prije uvesti žuti kvadrat za najprometnije zagrebačke raskrsnice.
 
Žuti kvadrat trebao bi, piše Večernji list, pozivajući se na izvore iz Gradske uprave, psihološki utjecati na vozače da svojim vozilima ne blokiraju promet.
 
"Pomoću žute površine točno ćemo moći utvrditi tko u raskrižje nije trebao ući, što ćemo vidjeti preko kamera za parkirališni videonadzor koje su već postavljene na prometnim raskrižjima", objasnio je za Večernji list Mate Kraljević, savjetnik gradonačelnika i inicijator prijedloga upućenog Ministarstvu prometa.
 
Novim horizontalnim znakom, kažu u Gradu, neće se ubrzati samo protok automobila, nego će na raskrsnicama na kojima postoje i tramvajske pruge biti omogućen brži prolazak javnom prijevozu.
 

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.