Menu
A+ A A-

Stotinu hiljada eura za nadzor Mostara

Inicijativa za postavljanje videonadzora u mostarskim školama i objektima od značaja postoji još od ubistva mostarskog studenta Đanija Balića 2015. godine. Nakon toga uslijedila je inicijativa za postavljanje nadzornih kamera, ne samo zbog delinkvencije već i zbog zaštite školskih objekta. 
Gradske vlasti su 2015. godine predstavile idejni projekt na osnovu kojeg je Mostar trebao dobiti besplatan WI-FI, videonadzor i postati jedan od tzv. pametnih gradova. Međutim, tek krajem 2017. uprava Grada Mostara donijela je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za ovaj posao.
 
„Granice se pomjeraju i u tom pravcu trebamo ići dalje kako bi djeca bila sigurnija tokom vremena koje provode u krugu škole, ali i školski objekti zaštićeniji. Drago mi je ako će projekat uskoro zaživjeti“, kazao je Rašid Hadžović, kantonalni ministar obrazovanja.
 
Postupak javne nabavke je okončan, najpovoljniji ponuđač za postavljanje videonadzora je odabran, a nakon potpisivanja Ugovora između gradske uprave i najpovoljnijeg ponuđača bit će definisan i rok za realizaciju ovog posla.
 
Posao videonadzora u školama i objektima Gradske uprave u Mostaru dodijeljen je ponuđaču Katarina d.o.o. za cijenu od blizu 100.000 eura s PDV-om, navedeno je u odluci Grada Mostara.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.