Menu
A+ A A-

Blink dio Amazona

Amazon je akvizirao Blink, startup firmu osnovanu 2014. godine, koja proizvodi konektovane Wi-Fi sigurnosne kamere, kao i nedavno predstavljeno videozvono. Blink je masovnim, javnim finansiranjem prikupila više od milion dolara za svoj potpuno bežični sistem nadzora domaćinstava.
Amazon je već ušao na tržište povezanih kućnih videokamera, pa čak i proizvoda za praćenje ulaska u stambene prostore, nudeći inovacije kao što su Cloud Cam i Amazon Key za daljinsko omogućavanje pristupa domaćinstvima za poštare.
 
Blink će doprinijeti svojim iskustvom u razvoju konektovanih, bežičnih sistema za nadzor stambenih prostora te potpuno bežičnih sigurnosnih tehnologija koje se jednostavno instaliraju i rade pomoću lahko dostupnih zamjenjivih baterija.
 
Blinkovo zvono, naprimjer, radi pomoću dvije AA baterije, koje bi trebale trajati oko dvije godine. To je u pogledu trajanja baterije mnogo bolje od suparničkog Ringovog bežičnog zvona, a i košta manje, samo 99 dolara, te posjeduje mnogo sličnih funkcionalnosti, uključujući detekciju pokreta, dvosmjerni zvuk, vodonepropusnost i mogućnost pregleda noću.
 
Amazon je očito zainteresovan za posjedovanje što više uređaja za povezane stambene prostore nakon što je ostvario veliki uspjeh na tržištu s proizvodima poput Alexa pametnog zvučnika. Ovo bi trebalo zabrinuti rivalske kompanije Ring i Nest budući da uz vlastitu ponudu i sada Blinkovu Amazon ima mnogo toga za ponuditi potrošačima u pogledu troškova i višestrukih pogodnosti.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.