Menu
A+ A A-

Securitas u 2018. ulazi s tri nove akvizicije

Securitas je u novoj godini već ojačao svoj položaj na globalnom tržištu kupovinom tri kompanije za elektronsku sigurnost: Süddeutsche Bewachung u Njemačkoj, Automatic Alarm u Francuskoj i Johnson & Thompson u Hong Kongu.
Isprva u Njemačkoj Securitas je došao u posjed svih dionica sigurnosne kompanije Süddeutsche Bewachung, čija je vrijednost procijenjena na 8,2 miliona eura. Süddeutsche Bewachung ostvaruje godišnju prodaju od oko 9,6 miliona i upošljava 300 radnika. Nudi usluge mobilnog, udaljenog ili osiguravanja na licu mjesta u Rhein-Neckar oblasti na jugozapadu Njemačke, sa sjedištem u Mannheimu.
 
U Francuskoj Securitas je kupio sve dionice Automatic Alarma, kompanije za elektronsku sigurnost, za oko 44 miliona eura. Automatic Alarm je sistem-integrator i instalater protivprovalnih, videonadzornih i rješenja za kontrolu pristupa, s višegodišnjim ugovorima o održavanju. Sa 250 zaposlenika ostvaruje godišnju prodaju od oko 38 miliona eura.
 
"Ova je akvizicija u skladu s našom strategijom integrisanja elektronske sigurnosti u našu ponudu mobilnih i sigurnosnih usluga na licu mjesta. Ova važna akvizicija pozicionira Securitas kao značajnog igrača u elektronskoj sigurnosti i jača nas kao tržišnog lidera u Francuskoj", izjavio je predsjednik i izvršni direktor Securitasa Alf Göransson.
 
I konačno, Securitas je preuzeo tehnologiju i instalacije kompanije Johnson & Thompson u Hong Kongu. Ovom kupovinom Securitas je ojačao poziciju u Hong Kongu kako bi kupcima isporučivao sigurnosna rješenja s dodatnom vrijednošću. Johnson & Thompson je kompanija za nadzor, održavanje i instalaciju s fokusom na maloprodaju i srednje korporativno tržište u Hong Kongu. Njegova vrijednost procjenjuje se na 4,7 miliona eura. Ima 22 zaposlenika i ostvaruje godišnju prodaju oko 1,7 miliona eura. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.