Menu
A+ A A-

ComNet unapređuje terensku IT sigurnost

ComNet Europe Ltd, smješten u Leedsu u Britaniji i dio američkog proizvođača mrežne opreme za komunikaciju i prijenos podataka, ComNet Communication Networksa, predstavio je novu IT-sigurnosnu karakteristiku koja je dio najnovije generacije samoupravljivih switcheva. ComNetova Port Guardian opcija omogućava fizičko diskonektovanje porta ukoliko dođe do otkrivanja neovlaštenog pristupa.

 

Korist Port Guardiana dolazi do izražaja u situacijama u kojima dođe do pokušaja pristupa mreži preko diskonektovanja IP adresabilnog uređaja na terenu u cilju konektovanja na mrežu. Kada Port Guardian otkrije ovo diskonektovanje, centralnom uređaju se šalje SNMP obavijest te se port zahvaćen problemom fizički izoluje, čime se blokira mrežni pristup. Mrežni administrator može ponovo otvoriti port nakon uklanjanja prijetnje. Ova opcija također onemogućava pristup pomoću spoofinga, tako što diskonektuje port čim dođe do detektovanja prekida u komunikaciji. Ova nova mogućnost trenutno se implementira u najnoviju generaciju ComNetovih SMS proizvoda, uključujući CNGE2+2SMS i CNGE4+2SMS. Port Guardian će također biti dostupan i u novoj liniji ComNetovih upravljivih switcheva proizvedenih u SAD-u.

Prema direktoru ComNetovog evropskog ogranka, Steveu Clarkeu, "problemi vezani za neovlašteni pristup ili računarsku sigurnost danas predstavljaju izazov od najveće važnosti za svakog mrežnog menadžera. Vašu sigurnosnu mrežu, sa njenim osjetljivim vanjskim konekcijama, moguće je lako srušiti. Računarska sigurnost nije nešto što je ograničeno samo na sigurnosnu IP mrežu. U bilo koju mrežu je moguće upasti. Uvodeći ovaj vrijedni novitet u ove napredne proizvode, svojim partnerima možemo pružiti još jednu neprocjenjivu prednost".

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.