Menu
A+ A A-

ISE: Bogatija i atraktivnija iskustva u 2018. godini

AMSTERDAM, 30. NOVEMBAR 2017: Sajam Integrated Systems Europe (ISE) 2018 će premijerno predstaviti više novih inicijativa koje će 15. izdanje najvećeg svjetskog sajma audiovizualne opreme i rješenja za sistemsku integraciji učiniti najatraktivnijim do sada.

 

Ovaj potez je izraz želje organizatora i suorganizatorskih organizacija AVIXA i CEDIA da ponude još bogatije sajamsko iskustvo.

Sajam ISE 2018. će po prvi put ponuditi sljedeće sadržaje:

Dan prije otvaranja sajma asocijacija AVIXA će biti domaćin jednodnevne konferencije TIDE (tehnologija, inovacija, dizajn, iskustvo) koja će se održati u hotelu Okura u blizini centra RAI Amsterdam. Konferencija će biti posvećena kreativnim i poslovnim trendovima koji oblikuju savremenu audiovizualnu industriju, kao i načinima na koje kompanije mogu iskoristiti ove koncepte. Glavna tema konferencije je Promišljanje poslovnog dizajna. Prema programu, ovaj događaj je namijenjen svim stručnjacima iz oblasti dizajna, krajnjim korisnicima i predstavnicima AV prodajnog kanala.

Takmičenje iz oblasti video mapiranja World Masters of Projection Mapping je novi događaj ovog tipa u sklopu ceremonije zatvaranja i dodjele nagrada na ISE 2018. Organizatori su Amsterdam Light Festival, RAI Amsterdam i ISE. Posjetitelji će imati priliku vidjeti umjetničke 3D prezentacije finalista. One će se prikazivati sa brodova koji će ploviti od konferencijskog centra do mjesta održavanja takmičenja.

Umjetnički i tehnički zadatak za pet najboljih video profesionalaca sastojat će se u kreiranju umjetničkog video uratka koje će biti projiciran na 3D arhitekturi futurističkog Muzeja EYE Filmmuseum. Ovo djelo će se moći promatrati u jedinstvenom ambijentu sa više lokacija. Kompanija Panasonic će ustupiti projektore koji će biti postavljeni oko zgrade muzeja na različitim platformama.

Žiri predvodi kreativni direktor Amsterdam Light Festivala Lennart Booij, dok će se o pobjedniku odlučivati 8. februara. Dan kasnije, u 12:30 sati na posebnoj ceremoniji tokom sajma bit će proglašen najbolji od pet finalista. Događaj će uključivati prezentacije uradaka svakog od finalista.

Prije ceremonije dodjele nagrada u sklopu ovog takmičenja, bit će održana i jednodnevna konferencija nazvana blooloopLIVE. Ona će biti posvećena posjetiteljskim atrakcijama iz cijelog svijeta, od zabavnih parkova i muzeja do zooloških vrtova i historijskih spomenika koji sve češće uključuju noćne spektakle. Ovi događaji koriste tehnologiju za rad „uživo“ kako bi se gosti zabavili i zadržali uz atrakcije. Za to se koriste rasvjeta, video mapiranje, svjetlosni efekti za fontane, kao i teatarska produkcija. Ova konferencija će se pozabaviti utjecajima tehnologije na ove trendove, uz fokus na izlaganja ključnih operatera i predstavnika organizatorskih AV kompanija.

Tu je i jednodnevna B2B strateška konferencija nazvana XR Summit ISE. Ona je posvećena industriji rješenja namijenjenih virtualnoj (VR), proširenoj (AR) i mješovitoj realnosti (MR). Konferencija počinje u utorak, 6. februara u centru RAI i tokom nje će biti predstavljene najnovije tehnologije, poslovne strategije i rješenja, uz fokus na njihov utjecaj na jačanje AV industrije.

Konferencija XR Summit ISE će poslužiti kao nepresušan izvor informacija o stanju na tržištu i predstavit će studije slučaja o najboljim poslovnim praksama. Njih će predstaviti vodeći globalni insajderi i stručnjaci za XR. Ovaj događaj je neprocjenjiv za posjetitelje Sajma iz ove branše, kao i za osobe koje rade u različitim vertikalnim sektorima poput industrije zabave, finansija, građevinarstva, obrazovanja, obuke, organizacije događaja, simulacija, digitalnih potpisa, medicine, nekretnina i organizacije skupova.

Dodatna potvrda posvećenosti sajma ISE tehnologijama i rješenjima namijenjenim proširenoj realnosti predstavlja i organizacija specijalnog događaja nazvanog XR Technology Zone. On će biti održan u Dvorani 8 (predvorje) i na njemu će biti predstavljene najnovije AR, VR i MR tehnologije, kao i B2B rješenja više kompanija. Centralno mjesto u dvorani zauzet će instalacija sajamskog partnera, kompanije Holovis koja je vodeći ponuđač rješenja za mješovitu realnost za estradni, industrijski i maloprodajni sektor.

Novoizgrađena Dvorana 15 u prednjem dijelu centra RAI Amsterdam projektovana je da udovolji zahtjevima kompanija koje žele učestvovati na sajmu. Ona obuhvata novih 4000 kvadratnih metara prostora. Na sajmu ISE 2018 učestvuje 1800 izlagača, od čega 180 njih učestvuje po prvi put.

Među njima su i: Audiologic, Philips Lighting, Cadac, Vitec, Intel Corporation i Clay Paky… kao i mnogi drugi.

Suorganizatori sajma, organizacije AVIXA i CEDIA, ove godine će ponuditi dosada najbogatije edukativne sadržaje. Novina u 2018. je intuitivni Ticket Shop koji je dostupan na ISE web stranici. AVIXA i CEDIA posjetiteljima nude cijeli spektar paketa za pojedinačne ili grupne sesije. Dostupan je Joint Association SuperPass paket za prisustvo svim edukativnim sadržajima po jedinstvenoj cijeni. Korisnici ovog paketa će moći odabrati sesije po vlastitoj želji.

„Jako smo ponosni i radujemo se zbog novih inicijativa i sadržaja na sajmu ISE 2018. Oni su isplanirani kako bi izlagačima i posjetiteljima ponudili najviše u najkraćem mogućem roku. U pitanju je jedno autentično kvalitetno iskustvo za sve“, kaže
Mike Blackman, direktor organizacije sajma.

Dodatne informacije:
Stefanie Hanel, direktor marketinga: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Preuzmite slike i logotipe u visokoj rezoluciji.

O Sajmu Integrated Systems Europe:
Sajam ISE se održava od 2004. godine kao najveći svjetski sajam industrije profesionalnih AV i elektronskih sistema. ISE 2018 će se održati između 6. i 9. februara 2018. godine, a u Amsterdam RAI centru se očekuje dolazak 1.200 izlagača i više od 75.000 posjetitelja. Ovaj događaj je zajednički pothvat Asocijacije za dizajn i instalaciju kastomizirane elektronike (CEDIA) i organizacije AVIXA. Za dodatne informacije posjetite: www.iseurope.org.

O asocijaciji AVIXA:
AVIXA je asocijacija za audiovizualno i integrisano iskustvo, organizator InfoComm sajmova širom svijeta, suvlasnik sajma Integrated Systems Europe i udruženje koje predstavlja audiovizualnu industriju. AVIXA je osnovana 1939. godine i ima 5400 članova, uključujući proizvođače, sistem integratore, zastupnike i distributere, konsultante, programere, organizatore događaja, tehnološke menadžere, kreatore sadržaja i multimedijalne profesionalce iz više od 80 zemalja. Članovi Asocijacije kreiraju integrisana AV iskustva za krajnje korisnike. AVIXA djeluje kao centar za profesionalnu saradnju, informisanje i zajednicu, kao i ključna institucija za AV standarde, certifikaciju, obuku, tržišnu inteligenciju i liderstvo. Dodatne informacije su dostupne na
www.avixa.org/.

O asocijaciji CEDIA:
CEDIA je međunarodna asocijacija koja okuplja 3700 kompanija članica koje se bave projektovanjem, proizvodnjom i instaliranjem tehnologija za domove. CEDIA je posvećena podršci članovima na putu ostvarenja uspjeha na svim nivoima. Asocijacija to čini kroz pružanje vrhunske edukacije, obuke i certifikacije, organizaciju istraživanja o tržištu, podršku organizaciji zajednice unutar kanala i podizanje svijesti industrijskih partnera i potrošača. CEDIA je osnivač najvećeg godišnjeg sajma tehnologija za stambene objekte koji je danas u svom 27. izdanju. Ova asocijacija je i suvlasnik sajma Integrated Systems Europe kao najveće svjetske smotre audiovizualne tehnologije i rješenja za sistemsku integraciju. Članovi asocijacije nude tehnološka rješenja koja korisnicima omogućavaju da najljepše trenutke svojih života provedu u udobnosti vlastitih domova. Više informacija dostupno je na www.cedia.net.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.