Menu
A+ A A-

Šest miliona eura za nadzor gradova u bh. entitetu RS

Trebinje će uskoro ponovo dobiti videonadzor, a kamerama će biti pokriven gradski park i glavne raskrsnice u gradu. Tender za nabavku kamera je raspisan, a za ove namjene iz gradskog budžeta bit će izdvojeno oko 100.000 eura. Izvođač radova trebao bi biti poznat do kraja godine.

„Kamere će biti uvezane za Policijskom upravom Trebinje i putem satelita sa MUP RS“, kaže gradonačelnik Trebinja Luka Petrović. Nadzorni centar bit će smješten u Policijskoj upravi.

Prilikom posljednje posjete Trebinju ministar MUP RS-a Dragan Lukač najavio je da će od naredne godine u cijelom bh. entitetu Republika Srpska biti postavljen videonadzor.

Riječ je o sistemu pametnih gradova, a stotinjak kamera cjelodnevno će kontrolisati ulaze i izlaze iz svih gradova.

„Ubrzo ćemo izabrati ponuđače koji su uglavnom strani konzorciji. Riječ je o projektu koji košta oko šest miliona eura, a MUP sam ne može da izvoji toliki novac, pa će to biti urađeno javno-privatnim partnerstvom“, najavio je Lukač.

Nezvanično, kamere u gradovima u tom dijelu Bosne i Hercegovine trebale bi biti postavljene već na proljeće.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.