Menu
A+ A A-

Gotovo dvostruki rast biometrije lica do 2022.

Marketsandmarkets u novom istraživanju tržišta za prepoznavanje lica predviđa da će taj sektor, čija je dosadašnja vrijednost iznosila 4,05 milijardi dolara, do 2022. vrijediti 7,76 milijardi, uz složenu godišnju stopu rasta od 13,9%.
Povećana potražnja za pojačanim nadzorom na javnim mjestima i sve veća upotreba tehnologija za prepoznavanje lica u vladinom sektoru dovest će do rasta ovog dijela sigurnosnog tržišta. Tehnologije za prepoznavanje lica se koriste za smanjenje prijetnji povezanih s terorizmom te za osiguranje graničnih prijelaza. 
 
Usluge prepoznavanja lica uključuju i edukacije i savjetovanja, ali i prepoznavanje lica zasnovano na cloudu, a koriste ih vlade, ministarstva sigurnosti, vojske, trgovine i zdravstvene ustanove. 
 
3D tehnologija za prepoznavanje lica prevazišla je nedostatke 2D pandana. 3D tehnologije za prepoznavanje lica mogu analizirati, identificirati i potvrditi crte lica osobe. Zbog toga analitičari predviđaju da će imati najveći udio u tom sigurnosnom sektoru. 
 
Prema procjenama, Azijsko-pacifička regija imat će najveću godišnju stopu rasta. Razlozi iza toga su ogromna ulaganja vladinog sektora u sigurnost i nadzor, osviještenost javnosti te upotreba naprednih tehnologija. Zakoni koji nalažu da se primjenjuju najkvalitetnije tehnologije i standardi dodatno doprinose očekivanom rastu. 
 
Na tržištu prepoznavanja lica takmiči se otprilike 25 ključnih proizvođača, među kojima su: Aware, NEC, Ayonix, Cognitec Systems, Keylemon, Nviso, Herta Security, Techno Brain, Neurotechnology, Daon, Animetrics, 3M, IDEMIA i Gemalto.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.