Menu
A+ A A-

Hikvision počinje koristiti novu generaciju firmvera

Hikvision je prešao na novu generaciju firmvera (softver ugrađen u hardverski uređaj) za mrežne videosnimače 4.0 verzije. Firmver će imati novi dizajn i funkcionalnosti. Prelazak će se odnositi na Hikvisionove „Super I“ te „I“ serije NVR-ova, zamjenjujući stariji NVR 3.0 grafički korisnički interfejs. Stariji uređaji također će imati koristi od novog firmvera.
Hikvision ističe da će korisnici primijetiti veliko poboljšanje rada snimača s novim funkcionalnostima kao što su: (1) detekcija ciljeva, pomoću koje se mogu otkriti i snimati ciljevi od važnosti, a snimci se zatim direktno povezuju s reprodukcijom videosadržaja; (2) glatko prevlačenje, s kojim korisnici mogu jednostavnim klikom i prevlačenjem prebaciti na prozor za prikaz uživo; (3) reprodukcija umanjenih slika (thumbnail), tako da se istaknute sličice mogu povezati s reprodukcijom videozapisa i postati vidljive kada se mišem pređe preko trake prikaza toka (4) pozadinsko eksportovanje, pri čemu korisnici i dalje mogu prebacivati između menija dok se eksportuje video; (5) grafičko upravljanje kamerom, koje omogućuje da se lista kamera prikazuje u vidu sličica, čime je olakšano prepoznavanje scene sa svake kamere.
 
Poboljšane inteligentne aplikacije 4.0 mrežnog videosnimača uključuju Smart Data Release, koji korisnicima daje mogućnost konfigurisanja omjera između manje značajnih i važnijih videozapisa, tako da se potonji može pohraniti duže, a omogućen je i HDD Health Management (razvijen u saradnji s kompanijom Seagate), pomoću kojeg se u stvarnom vremenu prati stanje hard diska, povećavajući time sigurnost i pouzdanost.
 
Keen Yao, potpresjednik Hikvisionog Centra za međunarodno poslovanje, kaže: "Hikvision stalno traži inovativne načine da poboljša svoje proizvode. No, ne radimo samo na kamerama već smo zauzeti razvojem našeg kompletnog rješenja. Nakon dvije godine razvoja s ponosom možemo najaviti pionirski NVR 4.0 grafički korisnički interfejs. Mislimo da će korisnici uživati u njegovom korištenju."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.