Menu
A+ A A-

Saradnja Ingram Micra i Cambium Networksa

Firma Ingram Micro Hrvatska nedavno je započela saradnju s kompanijom Cambium Networks, jednim od vodećih proizvođača širokog portfolija profesionalnih radijskih širokopojasnih rješenja za razne industrijske primjene. Ingram Micro osigurao je regionalnu distribuciju za kompletan portfolio Cambium rješenja za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Rumuniju. Primarna baza korisnika Ingram Micra uključuje sistem-integratore i pružaoce usluga. 
„Cambium Networks je idealna partnerska tvrtka za nas čiji se portfelj profesionalnih radiokomunikacijskih rješenja nadopunjuje s našim postojećim portfeljem mrežnih rješenja, što će nam omogućiti sveobuhvatniju ponudu postojećim i novim partnerima uz vrijednu podršku i stručnost Cambium Networks tima“, istaknula je Ana Blažinić, izvršna direktorica Ingram Micro Hrvatska.
 
Cambium Networks rješenja obuhvataju profesionalne mikrotalasne linkove u tačka-tačka i tačka-više tačaka konfiguraciji, najčešće za projekte videonadzora i povezivanje višestrukih lokacija na centralnu, profesionalne 802.11 WiFi Access Point uređaje za hotele, javne hotspotove, gradove, trgove i aerodrome, IP radijske modeme za UHF 450 MHz područje (Industrijski IoT, SCADA primjene, telemetrija), što će posebno biti zanimljivo elektrodistribucijskim kompanijama, vodovodima, preduzećima koja upravljaju naftnim i plinskim platformama te automatizacijom procesa. Osim spomenutih rješenja, dio Cambiumovog portfolija je i cnMaestro nadzorno-upravljačka platforma te besplatan LinkPlanner softver za planiranje linkova i izradu projektne dokumentacije. Koristeći Cambium Networks rješenja, partneri mogu dizajnirati i implementirati bežična mrežna rješenja od dva metra do 245 kilometara, od kilobita do Gigabitnih kapaciteta, koristeći licencirano ili nelicencirano frekvencijsko područje te uređaje za montažu u zatvorenim ili otvorenim prostorima.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.