Menu
A+ A A-

Vrijednost globalne prodaje hubova za pametne domove 327 mil. dolara

Prema izvještaju Beige Market Intelligencea, rast broja povezanih uređaja u domaćinstvu dovest će do povećanja prodaje koncentratora (hubova) za pametne domove od 4% godišnje, a profit u 2022. godini iznosit će 327 miliona dolara.
Zbog velikog broja povezanih uređaja u domaćinstvu stvorila se potreba za centralnim uređajem pomoću kojeg će korisnik jednim potezom moći kontrolisati sve ostale uređaje. Hubovi za pametne domove su pogodni za takvu ulogu, zbog čega ih sve više koriste krajnji korisnici širom svijeta.
 
Brzorastuća voice-first tehnologija također će povećati potražnju za koncentratorima za pametne domove. Voice-first će stvoriti širok spektar prilika za potpunu integraciju svih kućanskih uređaja i njihovo objedinjavanje posredstvom jedne kohezivne jedinice kao što je hub za pametne domove.  
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.