Menu
A+ A A-

Najveća konferencija i izložba industrije sigurnosti u Jadranskoj regiji okupila stručnjake iz 27 zemalja

Treći po redu Adria Security Summit okupio je rekordan broj učesnika iz Adriatic regije i svijeta. Konferenciju i izložbu, koja se ove godine održavala u novom konvencijskom centru u Šibeniku, posjetilo je više od 600 gostiju što je za 20% više nego prethodne godine.
Na više od 1,500 m2 izložbenog prostora, štandove je imalo 67 izlagača iz 27 zemalja iz regije i svijeta: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija, Holandija, Italija, Kina, Velika Britanije, Njemačka, Srbija, Češka, Austrija, SAD, Kanada...
Kompanije poput: Bosch, Dahua, Alarm automatika, Avigilon, HikVision, Securitas, Zarja Elektronika, Adva Solutions, Alfatec group, Assa Abloy, Ateis, Axxon, Comnet, D-Link, El.Mo., Elko, Eynio, Honeywell, Indigo Vision, Inim Electronics, Iskratel, Jablotron, Lince, Mobicom, mojo Networks, Optex, Ortus, Sony, Promise Technology, Tsec, Vicon and Vivotek, su neki od vodećih sponzora i izlagača na ovogodišnjoj konferenciji.
Govoreći o uspjesima Adria Security Summita, direktor organizacijskog odbora Mahir Hodžić, istakao je kako sve statistike pokazuju da je ovo najznačajniji događaj iz oblasti industrije sigurnosti u Adriatic regiji. „Nakon godinu dana pripreme u koju je bilo uključeno skoro 150 osoba, možemo reći da smo zadovoljni urađenim poslom. Mnoge globalne kompanije aktivni su učesnici konferencije na regionalnom tržištu već dugi niz godina i možemo reći kako naša tržišta ne zaostaju za svjetskim trendovima. To je jako bitno, ne samo za naš sektor nego za naša društva u cjelini.“ 
Tokom prva dva dana trajanja konferencije, održano je 15 predavanja i 2 panel diskusije, na kojima je učestvovalo 10 učesnika. Osim toga, predstavljeno je i 10 projekata koji su se takmičili za nagradu Case Study Excellence Awards. Trećeg dana Summita, organiziran je izlet u Šibenik za sve učesnike. 
Regionalni značaj Summita istakao je Danijel Jerković, direktor odjela sigurnosnih sistema za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, Bosch sigurnosni sistemi. „Drago mi je da smo se već treći put svi okupili na ovako impozantnom mjestu. Svaki event koji okuplja vrhunske stručnjake, koji se širi izvan domicilne zemlje i reflektira na zemlje regije – doprinosi jačanju struke.“ Aleš Dejak, prodajni menadžer za Jadransku regiju, Dahua Technology, izrazio je podršku ove kompanije organizaciji Summita. „Treći put smo na konferenciji i moram kazati da je svake godine sve profesionalnija. Sigurno je najprofesionalniji i najveći event u regionu i ja ga stoprocentno, kao i Dahua, podržavam i rado ćemo dolaziti na ove evente.“ Siniša Pintarić, regionalni menadžer za Jadransku regiju, Honeywell, takođe je istakao da u regionalnim okvirima ne postoji sličan događaj. „Drugi put sam na Summitu. Pratimo ga otpočetka i smatram da je hvalevrijedan i da u regiji ne postoji ništa slično. Nadam se da će tako biti i u narednim godinama.“
Predavači su istakli kako se kompanije iz sigurnosne industrije suočavaju sa mnogobrojnim izazovima, poput cyber kriminala, zaštite granica, socijalnog inžinjeringa, nelegalne upotrebe dronova, ali i izazova povezivanja i integracije sistema sigurnosti i zaštite. Učesnici panela iz zemalja Adriatic regije složili su se kako su mnogobrojne prilike za investicije i napredak, što potvrđuje i sve veći broj posjetilaca Summita iz godine u godinu.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.