Menu
A+ A A-

Prestižna francuska nagrada za CLIQ Connect

CLIQ Connect je osvojio zlatnu medalju na poznatoj francuskoj ceremoniji dodjele nagrada APS 2017. Novi ekonomični proizvod kompanije ASSA ABLOY namijenjen je menadžerima objekata i služi za upravljanje pravima za kontrolu pristupa mobilnih radnika. CLIQ Connect je evaluiran na temelju četiri glavna kriterija: inovacija i nova tehnologija, zadovoljavanje potreba krajnjih korisnika, međusobno povezivanje i stepen povrata uloženog.
"CLIQ Connect Online je jedino rješenje na tržištu u vidu elektronskog ključa koje nudi kontrolu pristupa u realnom vremenu", objašnjava Mélanie Dubus, direktorica marketinga i razvoja u ASSA ABLOY France.
 
Kada korisnik ubaci svoj programabilni CLIQ Connect ključ u cilindar, ključ ostvaruje kontakt sa serverom kako bi dobio dozvolu za otključavanje u realnom vremenu. Zahvaljujući svojoj online funkciji, pristupne informacije se ne pohranjuju unutar ključa, što CLIQ Connect čini mnogo sigurnijim rješenjem za sigurnosno osjetljive prostore.
 
"CLIQ Connect također olakšava izmjenu svih prava pristupa ograničenih vremenom ili lokacijom, a koja se izdaju uposlenicima koji rade na udaljenim lokacijama", dodaje Mélanie Dubus. "Ovako se ostvaruju uštede na vremenu i troškovima povratka na matičnu lokaciju ili korištenja mobilnih programskih uređaja.
 
"Zadovoljstvo nam je što su našu naprednu tehnologiju kontrole pristupa prepoznali cijenjeni stručnjaci u industriji."
 
Žiri APS sajma čini osam visokorangiranih menadžera sigurnosti iz različitih industrija, uključujući maloprodaju, distribuciju, zdravstvo i javne usluge. Oni su proizvodu CLIQ Connect uručili zlatnu medalju na ceremoniji dodjele APS nagrada. Nagrada je uručena u Parizu tokom održavanja vodećeg sajma sigurnosti APS Salon u septembru.
 
Nova CLIQ Connect aplikacija je dio pouzdanog CLIQ ekosistema i služi za unapređenje mobilnih radnih procesa. Vlasnik ključa više ne mora lično ažurirati prava pristupa, nositi dodatne uređaje za ažuriranje ili se vraćati na matičnu lokaciju. Sve što mu treba su telefon, CLIQ Connect aplikacija i zaštićena Bluetooth veza.
 
Aplikacija povezuje svaki programabilni CLIQ Connect ključ s CLIQ Web Manager softverom preko šifrovane cloud veze. Kako bi izmijenio prava pristupa vlasnika ključa, administrator sistema može jednostavno pristupiti CLIQ Web Manager softveru s bilo koje lokacije i izvršiti ažuriranje. Vlasnik ključa uspostavlja zaštićenu Bluetooth vezu između programabilnog CLIQ Connect ključa i aplikacije kako bi automatski izvršio ažuriranje pristupnih ovlaštenja. 
 
Više informacija o sajmu sigurnosti APS i nagradama za 2017. godinu dostupno je na www.salon-aps.com.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.