Menu
A+ A A-

Šibenik ulaže u sigurnost obdaništa, škola i plaža

Pojačane patrole policije i komunalnih redara, jača rasvjeta i postavljanje nadzornih kamera oko osnovnih škola i dječijih vrtića su mjere koje će Grad Šibenik u saradnji s Policijskom upravom šibensko-kninskom preduzeti kako bi se spriječio sve češći vandalizam.
O mjerama su na sastanku u gradskoj upravi raspravljali gradonačelnik Željko Burić i dogradonačelnik Paško Rakić, načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić te direktori obdaništa.
 
„Kako Grad Šibenik ulaže značajna sredstva u otvaranje novih objekata poput plaža na Banju i Rezalištu te dječjih vrtića te objekte trebamo i zaštiti od vandalizma. Dogovorili smo suradnju policije i komunalnog redarstva i definirali tko će što točno raditi. Uz kamere i rasvjetu i fizički ćemo ograditi neka područja. Uložit ćemo u kvalitetnu opremu koja će pomoći u detektiranju prijestupnika. Nismo grad koji je ekstremno izložen vandalizmu, ali želimo prevenirati i one manje prijestupe, pogotovo ako ugrožavaju sigurnost djece“ – rekao je nakon sastanka gradonačelnik Burić.
 
Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić obećao je jači angažman policajaca na rješavanju problema vandalizma.
 
„Dosad nam je prioritet bila turistička sezona i sigurnost turista, a dosta smo se bavili i požarnom sezonom. Mislim da smo je uspješno odradili i uhvatili dosta onih koji su podmetali požare. Sad kad to sve jenjava jače ćemo se uključiti u rješavanje problema lokalne zajednice. Naša vidljivost kod objekata koji su izloženi vandalizmu bit će pojačana, pogotovo u kritičnim terminima“, najavio je Kostanić.
 
(sibenik.in)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.