Menu
A+ A A-

Rekonstrukcija porodilišta u Aleksincu

U Opštoj bolnici u Aleksincu, gradu u centralnoj Srbiji, nakon više od četiri decenije rekonstruiše se porodilište, koje će, kako se očekuje, biti završeno do kraja godine.

 

Radovi podrazumijevaju izgradnju nove porođajne i pripremne sale, kao i stacionarnog dijela, a sredstva je osigurala Fondacija “Dragica Nikolić”.

„Ja želim da iskoristim priliku da se zahvalim u svoje lično ime i pre svega u ime bolnice, svih zaposlenih i građana Opštine Aleksinac na ovoj donaciji koja je za nas ogromna. Ja teško da mogu da vam dočaram koliko je to za nas veliko. Ta donacija će nam omogućiti da dobijemo potpuno novo porodilište, gotovo iz temelja se radi“, rekao je direktor bolnice prim. dr. Goran Vidić.

Porodilište se prostire na 331 m2 i projektom je predviđena nova organizacija prostora i zamjena kompletnih instalacija (hidrotehničkih, elektroenergetskih, telekomunikacijskih i termotehničkih) u skladu sa svim tehnološkim i protivpožarnim zahtjevima. Ostvaren je kapacitet od 13 postelja, porođajna sala sa dva kreveta i sala za izolaciju beba s inkubatorima, substerilizacija i prateći prostori.

Od sigurnosnih i komunikacijskih sistema predviđena je ugradnja kontrole pristupe, sistema videonadzora, stabilnog sistema za dojavu požara, zajedničke komunikacijske mreže i bolničkog informacijskog sistema.

(Južna Srbija Info)

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.