Menu
A+ A A-

ASSA ABLOY kupila američki Mercury Security

Kompanija ASSA ABLOY potpisala je ugovor o kupovini Mercury Securityja, jednog od vodećih OEM dobavljača u industriji kontrole pristupa.
"Mercury Security je strateški tehnološki dodatak ASSA ABLOY Grupi. Kompanija ojačava našu trenutnu ponudu, značajno poboljšava poziciju Grupe na tržištu kontrole pristupa i otvara nam prostor za dodatni rast", kaže Johan Molin, predsjednik i izvršni direktor kompanije ASSA ABLOY.
 
"Akvizicija Mercury Securityja učvrstit će HID-ovo globalno liderstvo u industriji kontrole pristupa, dodajući Mercuryjeve visokokvalitetne kontrolere HID-ovom portfoliju i proširujući bazu miliona HID-ovih korisnika izvan tržišta čitača i pametnih kartica na kojem je već poznat", kaže Stefan Widing, predsjednik i izvršni direktor HID Globala.
 
Mercury Security je osnovan 1992. godine. Sjedište mu je u Long Beachu u Kaliforniji i ima oko 45 zaposlenih.
 
Očekuje se da će u 2017. ostvariti prodaju blizu 60 miliona dolara.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.