Menu
A+ A A-

Hikvision predstavio prvi NVR s dubokim učenjem

Hikvision je na tržište izbacio Deepinmind mrežni videosnimač, prvi NVR na svijetu koji ima ugrađenu Deep Learning funkciju. Ovaj inteligentni NVR efikasno „uči“ da identificira osobe snimljene videonadzornim kamerama te da filtrira lažne alarme, koje su prethodno izazvali objekti u pokretu koji ne predstavljaju nikakvu opasnost. Ovaj novi 32-kanalni iDS-9632NXI-I8/16S NVR bit će prvi u Hikvisionovom novom asortimanu Deepinmind proizvoda.
Hikvision je iskoristio koncept dubokog učenja i primijenio ga u sigurnosnoj industriji, proizvodeći niz potpuno novih proizvoda. Imitirajući čovjekove sinaptičke procese učenja i memorisanja, Deepinmind serija mrežnih videosnimača sadrži napredne algoritme radi postizanja tačnih i dosljednih analiza videosadržaja (VCA). 
 
Lažni alarmi koje pokreću životinje, lišće, sjene, promjene u rasvjeti i ostali beznačajni objekti konstantno ometaju rad sigurnosnog osoblja te koštaju mnogo vremena i novca. No, s mogućnošću otkrivanja ljudskih tijela, iDS-9632NXI-I8 / 16S NVR učinkovito filtrira takve lažne alarme. Deepinmind NVR prepoznaje ljudsku aktivnost i aktivira alarm s tačnošću koja, prema Hikvisionu, prelazi 90%. Njegova brza grafička procesorska jedinica (GPU) obavlja ubrzano računanje, dok algoritmi za duboko učenje poboljšavaju preciznost u odnosu na trenutne NVR modele, koji se još oslanjaju na konvencionalne procesore. Štaviše, ove funkcionalnosti omogućuju ovlaštenim korisnicima da pretražuju snimljene snimke i pronađu osobe mnogo brže nego s tradicionalnim mrežnim videosnimačima.
 
"S tradicionalnom videoanalizom instaliranom u glavama kamera tačnost aktiviranja alarma se zasniva na strogim zahtjevima za pozadinom scene. Do danas tačnost njihovog inteligentnog prepoznavanja i analize može biti nedosljedna", kaže Keen Yao, potpredsjednik Centra za međunarodno poslovanje kompanije Hikvision. "Uvođenjem Deepinmind NVR-a Hikvision instalaterima i krajnjim korisnicima nudi potpuno novi nivo tačnosti prilikom aktiviranja alarma, a time i efikasnije upravljanje nadzornim sistemima."
 
Deepinmind mrežni videosnimači također posjeduju i do 32 kanala za videoulaz za IP kamere (do 12 MP), HD videoizlaz i dekodiranje, hot-swapping hard disk, RAID (0, 1, 5, 6 i 10) konfiguracije za do osam 8-terabajtnih hard diskova te dual-NIC za bolju propusnost.
 
Osim toga, Hikvision je također koristeći tehnologiju dubokog učenja inovirao porodicu proizvoda kako bi koristi njihove upotrebe doveo do maksimuma, uključujući i Deepinview IP kamere i Deepinmind videoanalitički server, koji će biti predstavljen uskoro.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.