Menu
A+ A A-

Reorganizacija Fujifilmove divizije za optičke uređaje u Evropi

U okviru strategije usmjerene na konzistentan rast te reorijentacije cjelokupne kompanije, FUJIFILM korporacija i FUJIFILM Europe B.V. u Tilburgu (Holandija) odlučili su od 1. oktobra 2017. godine koncentrisati svoje evropske divizije za optičke uređaje u kompaniju po imenu FUJIFILM Optical Devices Europe, smještenu na adresi Fujistrasse 1, 47533 Kleve, u Njemačkoj. FUJIFILM će preko ove kompanije upravljati poslovanjem s optičkim uređajima za evropsko tržište.

 

Upravljanje FUJIFILM Optičkim uređajima u Evropi preuzet će trenutni viši potpredsjednik, Homare Kai te Cristopher Brawley, direktor FUJIFILM Elektronskih uređaja za snimanje u Evropi. "Nova struktura omogućava FUJIFILM-u da efikasnije odgovori na zahtjeve ovog tržišnog segmenta. Za uspjeh u ovoj zahtjevnoj poslovnoj oblasti potrebno je brzo i fleksibilno prilagođavanje tržišnim zahtjevima", izjavio je Christoper Brawley, pojašnjavajući razloge za reorganizaciju.

Poslovanje s optičkim uređajima i uređajima za snimanje u FUJIFILM-ovom sjedištu u Japanu već od 2012. godine obavlja se u okviru jednog poslovnog odjela. Kako bi se i u Evropi potpuno iskoristila ova sinergija, spomenuti odjeli su sada koncentrisani na jednoj lokaciji u Kleveu. Ove promjene su uvedene kako bi se održao rast kompanije.

Osim toga, očekuju se i sinergije kroz užu povezanost s FUJIFILM Uređajima za pohranu podataka i FUJIFILM Uređajima za snimanje u Evropi, koji već godinama uspješno posluju iz Klevea.

O FUJIFILM optičkim uređajima u Evropi

FUJIFILM-ova divizija za optičke uređaje u Evropi, smještena u Kleveu, odgovorna je za prodaju, marketing i servisiranje profesionalnih FUJINON objektiva za TV i filmsku produkciju, CCTV i mašinski vid te za FUJINON dvoglede za tržište Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

FUJINON godinama kreira nagrađivane objektive. Ovaj odjel razvija i proizvodi inovativna, napredna rješenja za skoro svaku vrstu upotrebe u zabavnoj industriji te u oblastima sigurnosnih sistema i industrijskog procesiranja slike. Profesionalni objektivi za TV i filmsku produkciju redefinišu mogućnosti visoke rezolucije, kontrasta i dinamičkog raspona. Oni omogućavaju prikazivanje vrhunski oštre TV slike i pomažu snimateljima da snime zadivljujuće i moćne scene.

Zahvaljujući megapikselnim objektivima za zumiranje i megapikselnim varifokalnim objektivima, CCTV sistemi dobivaju podršku za visoku rezoluciju. Rastući portfolio preciznih objektiva za mašinski vid za upotrebu u industrijskom procesiranju slike pruža najkvalitetniju sliku uz minimalan nivo distorzije, čak i pri radu u nepovoljnim uslovima. FUJINON dvogledi poznati su širom svijeta. Ovi dvogledi posebno su cijenjeni od strane profesionalnih i poluprofesionalnih korisnika.

Više o FUJIFILM optičkim uređajima u Evropi i proizvodima kompanije možete saznati na www.fujifilm.eu/fujinon.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.