Menu
A+ A A-

Izabran novi predsjednik i izvršni direktor Securitasa

Upravni odbor Securitasa AB imenovao je Magnusa Ahlqvista novim predsjednikom i izvršnim direktorom. Odluka stupa na snagu od Marta 2018. On će zamijeniti Alfa Goranssona, koji je podnio ostavku nakon što je uspješno vodio Securitas 11 godina. Od 1. septembra 2015. godine Magnus Ahlqvist je obavljao funkciju šefa odjela i predsjednika Securitasove poslovne jedinice Security Services Europe te bio član Securitasovog Upravnog odbora. Ahlqvist je došao u Securitas iz Motorola Mobilityja, kompanije koja je bila u vlasništvu Googlea, prije nego što je prešla u ruke kompanije Lenovo. U Motoroli je vršio funkciju korporativnog potpredsjednika za EMEA regiju i Indiju. Prije toga 12 godina je radio za Sony Ericsson i Sony Mobile Communications. U tom periodu važno je istaći da je tri godine bio predsjednik Sony Mobile Communicationsa u Kini te potpredsjednik i generalni direktor Telefonice u Španiji i Portugalu.
 
Posjedujemo pobjedničku strategiju
Četrdesetrogodišnji Magnus Ahlqvist je magistrirao ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu u Štokholmu, te posjeduje i položen ispit iz liderstva položen na Harvardskoj poslovnoj školi. „Securitas je divna kompanija s veoma sposobnim i posvećenim ljudima. Vodeća je sigurnosna kompanija na svijetu. Mi posjedujemo pobjedničku strategiju i predvodimo promjene u industriji sigurnosti, počevši od tradicionalne fizičke zaštite pa do naprednih sigurnosnih rješenja i elektroničke sigurnosti. Velika mi je čast i veoma sam uzbuđen što ću raditi s divnim ljudima Securitasa iz cijeloga svijeta, pri čemu ćemo posebnu pažnju posvetiti novim tehnologijama iz oblasti sigurnosti. Na ovom putu naš najveći prioritet će biti naši kupci, kojima ćemo pružiti najbolji angažman i usluge“, kaže Magnus Ahlqvist.
 
Alf Goransson će ostati na mjestu predsjednika i izvršnog direktora do marta 2018. Poslije toga će dvije godine biti na funkciji savjetnika novog predsjednika i izvršnog direktora. 
 
„U martu sljedeće godine navršit će se 18 godina kako sam predsjednik i izvršni direktor navedenih kompanija i 11 godina kako sam predsjednik i izvršni direktor Securitasa. Došlo je vrijeme da radim nešto drugo u karijeri i životu. Bila mi je čast da 11 godina vodim ovu veliku kompaniju, koja je danas, zahvaljujući posvećenosti uposlenika, predvodnik u razvoju industrije sigurnosti“, kaže Alf Goransson. 
 
Fokus na novim tehnologijama
Marie Ehrling, predsjedavajuća Securitasovog odbora, kaže: “Alf Goransson je za više od deset godina na funkciji predsjednika i izvršnog direktora uspješno razvio Securitas. Kompanija je danas vodeća u industriji sigurnosti i nudi kupcima potpuna sigurnosna rješenja, zasnovana kako na naprednim elektroničkim tako i na tradicionalnim sigurnosnim rješenjima. Promjene u industriji se dešavaju brzo i sljedeći korak će biti da se prate mogućnosti novih tehnologija. Ovu promjenu treba obaviti brzo i snažno kako bismo održali svoju poziciju. Olakšavajuće je to što je Magnus Ahlqvist pristao da bude predsjednik i izvršni direktor Securitasa od marta 2018. Magnus je tokom dvije godine u kompaniji pokazao velike sposobnosti liderstva i uspješno odgovarao na izazove industrije, te je pokazao i instinkt za pronalaženje najboljih rješenja za Securitasove kupce. S Magnusom kao predsjednikom i izvršnim direktorom osigurat ćemo trajnost kompanije i nastaviti snažnu primjenu Securitasove strategije.“
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.