Menu
A+ A A-

Crnogorski gradovi razmatraju uvođenje videonadzora

Prema pisanju medija, vandalizam, nebriga o općim dobrima, nekultura u saobraćaju u porastu su u Crnoj Gori. Uništava se mobilijar na javnim prostorima, oštećuje gradsko zelenilo, lomi javna rasvjeta, kradu oluci, slivnici, čak i saobraćajni znakovi i semafori. 
Zbog svega navedenog MUP i lokalne uprave šest crnogorskih gradova razmatraju mogućnost uvođenja videonadzora radi kontrole javnih površina i gradskih saobraćajnica. Projekt bi obuhvatao postavljanje i umrežavanje kamera na više lokacija u Podgorici, Budvi, Baru, Kotoru, Herceg Novom i Nikšiću, što daje mogućnost nadgledanja lokacija u realnom vremenu, ali i pregled snimaka. 
 
Pregovori o ovom projektu su u toku, formirana je međuresorska komisija čiji je član i predstavnik Agencije za zaštitu ličnih podataka i trenutno se radi na pronalaženju pravnog osnova za postavljanje kamera.
 
Predstavnici gradskih vlasti i MUP-a tvrde da su benefiti projekta višestruki. Videonadzorom će se preventivno djelovati u cilju smanjenja broja krivičnih djela, a poboljšat će se i efikasnost policije u njihovom otkrivanju i dokazivanju.
 
U svijetu, pa i regiji, videonadzor se uveliko koristi. Od evropskih zemalja prednjači Velika Britanija, gdje, prema nekim procjenama, ima preko četiri miliona kamera, od čega je pola miliona u Londonu.
 
(mondo.me)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.