Menu
A+ A A-

Značajan rast tržišta kontrole pristupa do 2023. godine

Prema novom istraživanju, predviđa se da će tržište kontrole pristupa, koje je u 2016. vrijedilo 6,3 milijarde dolara, u 2023. godini doseći će vrijednost 10,3 milijarde, uz objedinjenu godišnju stopu rasta od 6,48%.
Tržište kontrole pristupa zavisi od faktora kao što su tehnološka dostignuća, upotreba bežičnih tehnologija u sigurnosnim sistemima te usvajanje kontrole pristupa kao usluge i mobilne kontrole pristupa.
 
Tokom narednih pet godina očekuje se da će segment očitavanja kartica ostvariti najveću godišnju stopu rasta. Kartice se u kontroli pristupa koriste prilikom utvrđivanja identiteta osobe, stepena pristupa i omogućavanja pristupa zaštićenim prostorima. 
 
U predviđenom periodu najveći rast ostvarit će Azijsko-pacifička regija, a najveći pokretači bit će komercijalni sektor, vojska i sektor odbrane, državne institucije i industrija.
 
Assa Abloy, Johnson Controls, Dorma + Kaba, Allegion, Honeywell, Nedap, Suprema, Bosch, Gemalto i OT – Morpho najveći su ključni igrači na tržištu kontrole pristupa. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.