Menu
A+ A A-

Hikvisionove termalne kamere osiguravaju dansku obalu

Hikvision i Milestone Systems podržali su projekat pronalaska inovativnog rješenja za unapređenje sigurnosti obale u danskom Aalborgu.
Sistem kombinuje termalne kamere (koje će, tokom probnog perioda, biti postavljene između Limfjordsbroena i Honnørkajena) i upravljivu kameru, koja će se koristiti prilikom potrage. Univerzitet u Aalborgu radi na izradi mape rizičnih područja i razvoju revolucionarnog programa koji će moći detektovati nesreće i oglasiti uzbunu.
 
Kada neko zapazi sumnjivo ponašanje duž obale, na kopnu ili u vodi, sigurnosne službe će biti obaviještene. Istovremeno će se aktivirati i kamera na Limfordsbroenu, koja će zabilježiti šta se dešava. Ovo također može biti upotrijebljeno kao pomoć, ukoliko bude neophodna operacija spašavanja, jer u slučaju nesreće službe za spašavanje bit će odmah obaviještene, te će pomoću postojeće videoplatforme snimak uživo s mjesta nesreće biti pušten u kontrolnom centru. U tom slučaju, kontrolni centar može zastražiti i čamac za spašavanje. 
 
Hans Henrik Henriksen, savjetnik u Uredu za planiranje okoliša, kaže: “Aalborg je veoma ponosan na svoju obalu. Konstantno radimo na unapređenju sigurnosti duž obale i počeli smo nekoliko projekata, među kojima su dodatno osvjetljenje, više spasilačkih stanica, nove merdevine itd. Uprkos svemu, vidjeli smo da se nesreće još događaju, zbog čega se radujem prilici da proširimo vidike tokom probnog perioda te pokažemo inovativnost sarađujući s Alburškim univerzitetom i hitnim službama iz Sjevernog Jutlanda.“
 
Zbog visokog stepena povjerenja koje ima u uspjeh sistema, općina planira proširenje postavljanjem dodatnih kamera. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.