Menu
A+ A A-

Coca Cola s XProtectom prelazi na IP videonadzor

Milestoneov softver za upravljanje videozapisom (VMS) instaliran je u objektima Coca-Cola Andine u Čileu. Pomoću ove globalno vodeće tehnologije videonadzor je nadograđen na fleksibilno IP rješenje otvorene platforme.
Coca-Cola Andina jedna je od najvećih punionica u Latinskoj Americi i uslužuje gotovo 52 miliona ljudi. Posjeduje četiri proizvodna pogona sa 18 objekata i oko 5.000 zaposlenika. 
S obzirom na veličinu imovine, kompanija je preduzela projekt potpune nadogradnje analognog sigurnosnog sistema. Danas Coca-Cola Andina ima savremeni IP sigurnosni sistem, koji joj pomaže da osigura osoblje i imovinu te smanji operativne gubitke.
"Coca-Cola Andina ranije je imala osnovni analogni sistem, koji im nije dopuštao nadzor nad sigurnosnim procedurama u realnom vremenu ili obavljanje forenzičke analize na slikama kako bi se utvrdio uzrok pogrešaka", izjavila je Romina Zamora, poslovna menadžerica u CTIS Grupi, integratorskoj firmi koja je radila na projektu.
Milestoneov sistem omogućuje ovlaštenim korisnicima da snimaju i pregledaju videozapis s bilo kojeg mjesta na mreži i pruža centralizirani nadzor nad više lokacija. Ova mogućnost pomaže kompaniji da smanji potrebu za udvostručavanjem osoblja ili sigurnosne opreme na svakoj lokaciji, uz potencijalne uštede hiljada dolara. Troškovi održavanja i servisa također su manji jer se sistemi temeljeni na IP-ju mogu održavati, nadograditi, pratiti ili čak rekonfigurisati bez ponovnog instaliranja ili provođenja novih kablova.
"Otkada smo počeli raditi s Milestoneom, smanjili smo stopu neovlaštenih upada, što je od najveće važnosti jer su u našem objektu smješteni bankovni subjekti", rekao je Guillermo Ampuero, zamjenik šefa sigurnosti i opće poslove Coca-Cola Andine.
Centralna kontrolna soba radi 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, a dva operatera po smjeni upravljaju sigurnosnim procedurama koristeći se automatskim radnjama, kao što su zumiranje predmeta koji je izazvao alarm ili prikazivanje videosnimka s događaja koji predstavljaju rizik. Uglavnom su odgovorni za sigurnost perimetra i kontrolu logističkih postupaka radi smanjenja unutrašnjih gubitaka.
"Rezultat je bio vrlo pozitivan. Milestone inovira svake godine dodajući nove funkcionalnosti softveru. Prošle godine inkorporirane su karte i georeference (interni geografski koordinatni sistem), što nam je pokazalo da naš izbor platforme daje izvrstan povrat ulaganja", rekao je Zamora.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.