Menu
A+ A A-

Uskoro videonadzor na Pješačkom mostu u Osijeku

Osječki pješački most, koji je odnedavno zasvijetlio u novom ruhu, uskoro će biti dodatno zaštićen od potencijalnih vandala postavljanjem IP videonadzora. "Videonadzor planiramo postaviti do 1. augusta kako bismo preventivno očuvali novu opremu, ali i most općenito od vandalizma. Samim time što je videonadzor postavljen smanjuje se rizik od vandalizma jer se vandali neće ponašati tako opušteno" - kaže Siniša Gregoran, pomoćnik pročelnika u Upravnom odjelu za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu.
 
Grad Osijek od ponuđača je tražio IP pokretne kamere visoke rezolucije, koje bi mogle zumirati toliko da bi se mogla prepoznati lica vandala. Izvršilac radova dužan je i osigurati garantni rok od najmanje 24 mjeseca, uz izvođenje radova prema postojećim standardima i pravilima struke.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.