Menu
A+ A A-

Cisco kupio Appdynamics za 3,7 milijardi dolara

Appdynamics, jedan od lidera u aplikacijskom i poslovnom monitoringu, od sada je dio kompanije Cisco, koja će uz njegovu pomoć nuditi inteligenciju, povezanost i uvid u svaki nivo infrastrukture, sigurnosnih sistema i aplikacija. Ovo će kupcima omogućiti da budu bolje informisani prilikom donošenja odluka vezanih za IT te da poboljšaju poslovne rezultate.
„U digitalnom svijetu korisničko iskustvo i sam biznis neodvojivi su jedno od drugog i međusobno se prožimaju. Appdynamics stoji na tom raskršću nadzirući utjecaj svake linije koda na ishod poslovanja“, kazao je David Wadhwani, izvršni direktor Appdynamicsa. „Udruživši snage s Ciscom, možemo udvostručiti naše napore u ostvarenju naše vizije da kompanijama pomognemo da prevladaju složenost modernog softvera, tako da korisnicima mogu pomoći da ostvare izvanredno iskustvo i bolje poslovne rezultate.“
 
„Akvizirali smo Appdynamics zato što su lideri na tržištu u kategoriji koja će biti temelj s kojeg će preduzeća razvijati svoje poslovanje“, rekao je Rowan Trollope, viši potpredsjednik i generalni menadžer za internet stvari (IoT) i aplikacije u kompaniji Cisco.
 
U posljednjem fiskalnom periodu kao nezavisna kompanija Appdynamics je ostvarivao godišnji rast preko 50%. Kompaniju koja će ubuduće poslovati u okviru Ciscove sotfverske poslovne jedinice unutar Odjela za internet stvari i aplikacije i dalje će voditi David Wadhwani. Appdynamics će igrati ključnu ulogu u transformaciji Cisca u softversku kompaniju. Prema ugovoru, Cisco je akviziciju platio 3,7 milijardi dolara.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.