Menu
A+ A A-

Internet of Things Summit 2017

Bosnia Agile vas poziva da nam se pridružite 11. maja 2017. na drugoj po redu Internet of Things konferenciji.

 

Tema ovogodišnje Internet of Things (IoT) konferencije je Imagine. Create. Connect.

IoT je najvažnija inovacija koja „hrani“ moderne kompanije, te naše regionalne firme trebaju da prate IoT trend. IoT sistemi povezuju tradicionalne proizvode sa širim eko-sistemom i otključavaju nove inovativne tokove. Pametne i povoljne „Things“ stvaraju prilike za nove poslovne razvoje koje je bilo nemoguće zamisliti do prije nekoliko godina. Iznad svega, postoje dramatične promjene u novim poslovnim modelima koje formiraju umreženi svijet.

IoT postaje sve zanimljivija i učestalija tema razgovora, kako na radnom mjestu, tako i izvan njega. To je koncept koji ne samo da ima potencijal da utiče na način života, nego i na samo poslovanje.

Šta je to zapravo IoT?

Jednostavno rečeno, to je koncept povezivanja bilo kojeg uređaja sa on/off prekidačem na internet. To uključuje sve, od mobilnih telefona, kafe aparata, veš mašina, lampi i gotovo sve ostalo što vam može pasti na pamet. Termini koji se često vezu uz IoT su Machine to Machine (M2M) i SmartCities, a kao što smo već rekli ako ima on i off prekidač onda može biti dio IoT.

Analitičari Gartnera kažu da će do 2020. godine biti više od 26 milijardi povezanih uređaja. Neki čak procjenjuju da bi ovaj broj mogao biti i mnogo veći, čak 100 milijardi. IoT je gigantska mreža povezanih "stvari" (što uključuje i ljude).

Priče o tome se vode  u cijelom svijetu, dok mi pokušavamo da shvatimo uticaj IoT na naše živote. Mi također pokušavamo da razumijemo brojne mogućnosti i izazove kojih će biti sve više i više, kako se broj uređaja koji su se pridružili IoT bude povećavao. Najbolja stvar koju za sada možemo učiniti je educirati se o tome šta je to zapravo IoT i koji su pogodnosti kojima može doprinijeti.

IoT je tu da ostane i on mijenja sve što znamo o modernim poslovnim aplikacijama.

Informacije vezane za registraciju, kao i samu konferenciju, možete naći ovdje.
Kratki video o IoT 2015 konferenciji možete da pogledate ovdje.

Zahvaljujemo se našem PLATINUM sponzoru BS TelecomSolutions, SILVER sponzorima Microsoft, Oracle, i Tele2 IoT te medijskim partnerima: TV1, Akta, i Kliker.ba.

Ako želite da postanete sponzor IoT Summit 2017, kontatirajte nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Pratite nas preko naših društvenih stranica LinkedIn, FaceBook ili Twitter gdje možete dobiti informacije o drugim aktivnostima Bosnia Agile-a.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.