Menu
A+ A A-

SMARTair™ za fleksibilnu zaštitu staračkog doma u Danskoj zahvaljujući posebno prilagođenim pravima pristupa za sve korisnike

London, mart 2017. – Korisnici doma, osoblje, posjetitelji i izvođači radova trebaju različite nivoe pristupa unutar staračkih domova. Kreiranje sigurnog i zaštićenog okruženja podrazumijeva zadovoljavanje potreba svih zasebnih korisničkih grupa. Zahvaljujući SMARTair™ bežičnoj kontroli pristupa, ovo je postignuto u novoizgrađenom staračkom domu Dagmargården kojim upravlja organizacija Skanderborg Housing Cooperative.

Prilikom projektovanja ovog novog i modernog staračkog doma, predstavnici organizacije Skanderborg Housing Cooperative su se odlučili za savremeno rješenje koje će udovoljiti potrebama svih korisnika. Jednako važno za njih je bilo osigurati i da starački dom Dagmargården nastavi raditi kao gostoljubivo okruženje u kojem se ne koriste ključevi koji sa svojim privjescima i vratima na mehaničko zaključavanje mogu izazivati negativne konotacije.

U partnerstvu sa dokazanim lokalnim instalaterom, ova organizacija je odabrala SMARTair™ rješenje za bežičnu kontrolu pristupa kompanije ASSA ABLOY. Ova instalacija ne uključuje postavljanje kablova jer SMARTair™ komponente rade na baterije i tako donose uštede na planu uloženog vremena i novca.

U domu se koriste offline i online maske za brave i zidni čitači, što znači da se sigurnosni menadžeri uvijek mogu u stvarnom vremenu informisati o situaciji u zgradi. Ovo može biti od ključnog značaja kada se radi s korisnicima koji trajno borave u domu jer osoblje može blagovremeno reagovati.

"SMARTairTM nudi sigurnost i mogućnost detaljnog prilagođavanja sistema našim potrebama“, kaže Ole Høi Sørensen iz organizacije Skanderborg Housing Cooperative. „To je praktično za svakodnevne aktivnosti i sada možemo pratiti ko se nalazi gdje i kada“.

Sva lica u staračkom domu otvaraju vrata pomoću standardnih akreditiva. Korisnici objekta su dobili tagove koji automatski otvaraju vrata njihovih apartmana, što znači da oni ne moraju koristiti bravu ili čak ni gurati vrata.

Za administratore, SMARTair™ softver je intuitivni alat za upravljanje kojim se na siguran način može pristupiti preko bilo kojeg standardnog web pretraživača. Pomoću njega sigurnosni menadžeri mogu jednostavno prilagođavati prava pristupa tako da korisnici doma, osoblje i posjetitelji mogu otvarati samo vrata za koja imaju ovlaštenja.

Pristupna ovlaštenja se mogu mijenjati po potrebi. Evidencija o korištenju se može voditi za svaki akreditiv ili bravu. U slučaju gubitka kartice, dovoljno je nekoliko klikova da se ona isključi iz sistema, čime se eliminišu troškovi i rizici povezani sa gubitkom mehaničkih ključeva.

„Više nemamo problema s izgubljenim ključevima“, dodaje Sørensen.

Zahvaljujući SMARTair™ sistemu bežične kontrole pristupa i automatskim vratima, korisnici doma se ne osjećaju „zatočenim“ iza brava i ključeva. Njegova fleksbilna prava pristupa i praktično korištenje za korisnike omogućili su pretvaranje ovog modernog staračkog doma u jednu sigurnu instituciju za njegu starije populacije.

O staračkom domu Dagmargården, Skanderborg: Dagmargården je novoizgrađeni starački dom u danskom gradu Skanderborgu. Za njega je zadužena organizacija Skanderborg Housing Cooperative, a sam dom posjeduje 54 smještajne jedinice sa zajedničkim prostorijama, lječilištem i višenamjenskim prostorom. Sistem izdavanja stanova u domu uključuje i smještajni aranžman koji nudi opština. Više informacija dostupno je na www.sab-net.dk.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.