Menu
A+ A A-

Boschev AVIOTEC najbolji protivpožarni proizvod u 2017.

Kompanija Bosch osvojila je nagradu za najbolji protivpožarni proizvod u 2017. godini, koju mreža FeuerTRUTZ dodjeljuje za tehnološka, arhitektonska i organizacijska dostignuća u tom sektoru. Na ovogodišnjoj, sedmoj ceremoniji dodjela nagrada pobjednik u kategoriji „Tehnološka protivpožarna zaštita“ bio je Boschev AVIOTEC sistem. Priznanje je uručeno tokom sajma FeuerTRUTZ, koji se održava u njemačkom gradu Nirnbergu. Pobjednici i najbolje rangirani u svojim kategorijama odabrani su odlukama stručnog žirija i uz pomoć online anketa. Ovo je već peta nagrada koju je AVIOTEC osvojio.

 

Zahvaljujući detekciji požara pomoću videa, AVIOTEC predstavlja pouzdano rješenje za rano otkrivanje pojave vatre u industrijskom okruženju i kritičnim aplikacijama. On je odličan dodatak postojećim sistemima, čija funkcionalna ograničenja dođu do izražaja. Kombinacija AVIOTEC IP Starlight 8000 kamere i inteligentnih algoritama omogućava da se pomoću praćenja fizičkih karakteristika precizno detektiraju stvarni izvori vatre i pratećih nepravilnosti, poput odsjaja, kretanja i pozadinskog osvjetljenja.

Sistem identificira plamen i dim direktno na izvoru i znatno brže u odnosu na standardne detektore požara, što omogućava brže reagovanje. Posebno je pogodan za aplikacije s promjenjivim ambijentalnim uslovima. Pokazao se i kao optimalno rješenje za okruženja s dosta prašine i vlage, poput industrijskih postrojenja. Osim toga, AVIOTEC nudi sofisticiranu zaštitu za prostrane objekte s visokim plafonima, poput aerodroma i skladišta, te u prometnim zonama, poput institucija kulture i tržnih centara.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.