Menu
A+ A A-

U susret tajvanskom sajmu Secutech

Secutech, poslovna platforma za sigurnosne proizvode, naredne će se godine održati 22. put, s oštrijim fokusom na vještačkoj inteligenciji i IoT tehnologiji. Sajam će se održati od 8. do 10. maja 2019. u Nangang izložbenom centru u Taipeiju 
Izvor: Messe Frankfurt New Era Business Media
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Tehnologije u oblasti vještačke inteligencije i IoT-a i dalje transformišu sigurnosnu industriju otvarajući nova područja primjene proizvoda. Kako ove tehnologije budu brisale granice između različitih industrijskih sektora, tako će stvarati više poslovnih prilika na tržištu integrisane sigurnosti. Nadolazeće izdanje sajma zbog toga će veliki naglasak staviti na vještačkoj inteligenciji i IoT-u, ali će biti i izrazito multifunkcionalno, uz rješenja za kupce iz svih sektora sigurnosne industrije. 
 
Izložbeni dio
Na Secutechu će biti izloženi proizvodi iz šest kategorija: sigurnosti, IoT sigurnosti, IT/ICT automatizacije, mehaničke i elektroničke opreme te industrijske sigurnosti. Sedam tematskih zona će profesionalcima raznih struka omogućiti lahko identificiranje izložbenog prostora sa specifičnim tehnologijama. Kada je riječ o vještačkoj inteligenciji i IoT-u, zone će biti označene s "AI + softver", "Primjena LPWAN-a", "Pametne brave", "Cyber sigurnost" te "Pametne fabrike i industrijska sigurnost". Postojat će i posebne zone za policijsku opremu i primjenu RFID tehnologije. S obzirom na veliki broj proizvoda na sajmu koji uvode IoT tehnologiju, istovremeno će se održavati i Info Security događaj, koji će se baviti sigurnosnim protokolima za IoT uređaje, kao i za sigurnosne IP sisteme. Kako bi se istakle jedinstvene primjene novih tehnologija u poslovnom okruženju, na sajamskom prostoru bit će i sedam paviljona za inteligentna rješenja. U njima će se izlagati specijalizirana sigurnosna rješenja za različita vertikalna tržišta: maloprodaju, proizvodnju, transport, parkinge, zdravstvo, ugostiteljstvo i pametne građevine.
 
IoT za pametne objekte
Brojni posjetioci svake godine prevaljuju veliku udaljenost kako bi prisustvovali Secutechu budući da im omogućava da budu u toku s nizom industrijskih sektora. Tri konferencije u oblasti mobilnosti, zaštite od požara i SMABIoT-a posjetiocima će omogućiti da se upoznaju s novim trendovima u specifičnim kategorijama proizvoda. Uspješni SMAhome će se vratiti pod novim imenom "SMABIoT" kao prvi događaj svoje vrste u Aziji, kojem je cilj odgovaranje na potrebe kupaca na tržištu IoT-a u pametnim objektima. Posjetioci će imati priliku da dođu do pametnih proizvoda za komercijalne i stambene objekte, kao i za zdravstvenu i ugostiteljsku industriju. Izloženi proizvodi će imati ugrađene tehnologije za prepoznavanje lica, glasovno upravljanje i duboko učenje te će obuhvatati niz brendova i imati višefunkcionalnu primjenu. SMABIoT će uključivati i Centar za pametna rješenja u cilju demonstriranja praktične primjene tehnologije u oblasti pametnih domova, kućnih robota, njege starijih osoba, pametnih zajednica i pametnih hotela. Na događaju fokusiranom na mobilnost moći će se steći uvid u inteligentna prijevozna rješenja, a taj će segment uključivati i Paviljon za inteligentni transport. Održavajući ulogu regionalnog centra za zaštitu od požara i upravljanje katastrofama, konferencija posvećena zaštiti od požara sadržavat će dvije zone fokusirane na pametnu zaštitu od požara te pametnu prevenciju i suzbijanje katastrofa.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.