Menu
A+ A A-

U Istanbulu održan ISAF 2018.

Sajam sigurnosti i zaštite ISAF je 22. put otvorio svoja vrata. Od 11. do 14. oktobra u istanbulskom sajamskom centru predstavljena su najnovija dostignuća u oblasti tehničke i cyber sigurnosti, pametnih zgrada, protivpožarne i zaštite na radu
Priredio: PR odjel ISAF-a
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Od prvog izdanja 1999. ISAF je svake godine bilježio rast, što je i ovaj put bio slučaj. Ove je godine održan na površini od 20.000 m2 i bio podijeljen u pet segmenata: 22. sajam sigurnosnih sistema i usluga, 7. sajam mrežne i cyber sigurnosti, 7. sajam pametnih zgrada i automatike, 22. sajam protivpožarne zaštite, reagovanja u vanrednim situacijama i spašavanja te 7. sajam zaštite na radu.
 
Šest stotina brendova
Svoju ponudu predstavilo je 600 globalnih i lokalnih brendova na 219 štandova, pri čemu su u izložbenom dijelu učestvovali menadžeri i predstavnici gotovo svih izlagača, koji su imali priliku upoznati posjetioce i predstaviti im hiljade proizvoda i modela. U izložbenom dijelu su se predstavile 174 lokalne firme, koje su promovisale svoje proizvode i usluge u ulozi direktnih proizvođača, zastupnika ili distributera. Ukupno su 16.352 posjetioca iz 77 od 81 turske pokrajine posjetila sajam ISAF. Interesovanje su iskazala i 1.043 strana posjetioca iz 64 zemlje. Važan segment činila je grupa kupaca koje je na sajam doveo organizator Marmara Fair. Veliki broj stranih posjetilaca došao je radi direktnih pregovora o saradnji i trgovini, a oni su ga iskoristili da uspostave kvalitetne poslovne kontakte.
 
Brojni posjetioci
Iako su veći dio domaćih posjetilaca činili predstavnici sektora, na sajmu se našao i značajan broj ljudi iz javnih institucija, građevinskih kompanija i holdinga, kao i krajnjih korisnika. ISAF je bio mjesto na kojem su predstavljeni svi proizvodi vezani za sigurnost, uključujući kamere za nadzor urbanih površina, protivprovalne alarme, sigurnosne sisteme za banke i važne institucije, sisteme za prepoznavanje registarskih tablica vozila itd. Na dijelu posvećenom IT sigurnosti predstavljeni su proizvodi namijenjeni zaštiti ličnih i korporativnih podataka, zaštiti finansijskih institucija i cyber sigurnosti, uz fokus na aktuelne teme u oblasti nacionalne sigurnosti. Segment posvećen pametnim domovima poslužio je za prezentaciju proizvoda za pametne gradove, domove i urede, koji će igrati važnu ulogu u budućnosti. Oni su danas najveća oblast ulaganja u više zemalja koje proizvode ove tehnologije, budući da su ta rješenja uz razvoj tehnologije postala dio našeg svakodnevnog života. Naposljetku, ISAF je omogućio predstavljanje svih ovih proizvoda na jednom mjestu. Organizovan je kao izložba i važan sajamski događaj na kojem su se posjetioci upoznali s proizvodima koji su danas neizostavni i koje podjednako koriste najveće i najmanje firme, kao i sve generacije potrošača. 
 
Pogledajte fotografije sa sajma ISAF 2018:
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.