Menu
A+ A A-

Komunikacijska rješenja 5G kvaliteta za projekte videonadzora

Ingram Micro, regionalni distributer Cambium Networksovih rješenja, i predstavnici Cambiuma u Sofiji su organizirali partnersku konferenciju i prvi put do sada u ovim dijelovima Evrope demonstrirali revolucionarna Cambium radiokomunikacijska rješenja za fiksni širokopojasni pristup u 5 GHz području za telekome, pružaoce usluga putem bežičnih mrežnih rješenja i firme iz područja videonadzora.
Predstavljene su dvije proizvodne linije: ePMP3000 i PMP450m Medusa. Ključna značajka ovih platformi je MU-MIMO tehnologija, koja omogućava istovremenu komunikaciju s više pretplatničkih uređaja i agregirani kapacitet do 1.7 Gbps kapaciteta na pristupu bežičnoj mreži. Za projekte videonadzora to znači 5G nivo usluge za bežično povezivanje brojnih kamera visoke rezolucije unutar grada ili nekog drugog područja. Najbliži primjer je Budimpešta s više od 2.000 kamera visoke rezolucije povezanih Cambium Networks radijskim rješenjima.
 
Demo PMP450m platforme, povezivanje sedam pretplatničkih uređaja iz pozadine na baznu stanicu u zatvorenom prostoru i agregiranje 1+ Gbps TCP prometa.
 
cnMedusa 
PMP450m (cnMedusa) je jedinstveno rješenje 5G kvaliteta na tržištu koje je u potpunosti razvio Cambium Networks. Bazirano je na FPGA (Field-programmable gate array) platformi, odnosno na programabilnom logičkom sklopu koji omogućuje softversko programiranje i unapređenje radijskih mogućnosti. U tom smislu Cambium Networks ima potpunu kontrolu nad svakim aspektom proizvoda i virtuelno ga kroz vlastiti razvoj unapređuje do nivoa koji višestruko nadilazi mogućnosti čipseta standardiziranih po WiFi specifikaciji. To čini cnMedusu mnogo kreativnijom platformom izvan standarda koja donosi 5G kapacitete, višestruko više korisnika po baznoj stanici u odnosu na prethodne generacije i druga rješenja na tržištu, veći nivo pouzdanosti radijskih veza, bolju kontrolu signala, naprednije tehnike izbjegavanja smetnji i bolju zaštitu investicije. 
  

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.