Menu
A+ A A-

Održan prvi Time&Space Meeting

U organizaciji firme Špica Systems d.o.o. Sarajevo 25. oktobra 2018. u Hotelu Zenica u Zenici održan je prvi Time&Space Meeting. Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, ali i sve one koji su željeli saznati koji su to trendovi na tržištu IT rješenja na polju upravljanja ljudskim resursima. Učesnici Time&Space Meetinga u razgovoru s Muhamedom Pašukanovićem, glavnim federalnim inspektorom rada, imali su priliku čuti šta je važno kod vođenja evidencija i koje su specifičnosti inspekcijskog nadzora. Naglašena je važnost poštivanja zakonskih propisa u domenu vođenja evidencije radnog vremena, koja je od koristi i za zaposlenike u svrhu ostvarivanja prava, i za državu u svrhu kontrole poštivanja prava, ali i za poslodavce u smislu praćenja discipline i efektivnosti rada.
 
Moduli za različite primjene
Na događaju su predstavljene i novosti u novoj verziji Time&Spacea kao i ciljevi daljeg razvoja, te modul za automatsku pripremu obračuna plata iz evidencije (Payroll Integration Framework – PIF), modul za elektronsko odobrenje odsutnosti (Apporval Workflow), modul Putni nalozi za elektronsko popunjavanje i kalkulaciju putnih naloga i troškova, te modul za dinamičko planiranje rada i smjena zaposlenih (Dynamic Scheduling).
 
Direktor Špica Systemsa Nedim Rizvanović naglasio je da je riječ o prvom događaju ovoga tipa u cijeloj regiji, čiji je cilj predstaviti novosti u ovoj branši, ali i educirati postojeće i potencijalne kupce o dostupnim rješenjima. „Špica kao lider na tržištu rješenja za automatizovanu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa u regiji razvija rješenja skoro 30 godina i svojim inovacijama pomaže kompanijama u rješavanju svakodnevnih izazova u pogledu ljudskih resursa i automatizacije procesa“, rekao je Rizvanović.
 
Time&Space u praksi
Učesnici su imali priliku vidjeti i prezentaciju implementacije Time&Space rješenja u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Predstavnik Instituta Fahrudin Salčinović naglasio je da uvođenjem Time&Spacea Institut nije dobio običnu evidenciju radnog vremena, nego napredni sistem za upravljanje radnim vremenom. „Uvođenjem ovog sistema postigli smo i zadovoljstvo menadžmenta i zadovoljstvo uposlenika s obzirom na to da smo uspjeli automatizovati mnoge procese, ali i postići usklađenost sa zakonskim propisima“, rekao je Salčinović.
 
Hilmija Arnautović, menadžer za razvoja poslovanja Špica Systemsa, istakao je važnost educiranja tržišta. „Špica Systems trudi se da, pored komercijalnog dijela isporuke kvalitetnih rješenja, radi na obrazovanju tržišta. Već smo došli na nivo da u godini imamo četiri različita događaja na kojima se, pored promocije naših rješenja, trudimo kupcima u Bosni i Hercegovini predstaviti novitete i trendove na svjetskom tržištu. Na ovim događajima redovno dovodimo relevantne govornike koji prenose svoja iskustva iz prakse te daju dodatnu vrijednost kroz nova znanja koja naši učesnici ponesu s ovih događaja“, izjavio je Arnautović.
 
Špica Systems dio je Špica Group, jednog od vodećih sistem-integratora rješenja za naprednu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, te rješenja za automatizaciju procesa u lancu snabdijevanja koja su bazirana na barkod identifikaciji. Time&Space Meeting rađen je u partnerstvu sa svjetskom kompanijom HID Global, koja je lider na tržištu identifikacijskih tehnologija.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.