Menu
A+ A A-

ISE od 2021. prelazi u Barselonu

Sajam Integrated Systems Europe od 2021. godine bit će održavan u Gran Viji, dijelu Fira de Barcelona izložbenog kompleksa u Španiji. Nova lokacija bit će stalno mjesto održavanja najvećeg evropskog sajma audio-video industrije i integracije sistema.
Odluka o preseljenju ISE-a uslijedila je nakon 18 mjeseci istraživanja o održivosti ostanka u RAI Amsterdamu. Zbog godišnjeg rasta izlagača i učesnika od blizu 10% te rasta međunarodnog AV tržišta od 5%, zaključeno je da će Integrated Systems Europe prerasti kapacitete koje mu nudi trenutna lokacija u Amsterdamu.
 
ISE 2018 je privukao 80.923 posjetioca, od kojih je 22.000 prvi put posjetilo izložbu, dok je 1.296 izlagača popunilo 53.000 kvadratnih metara u 15 dvorana. Očekuje se da će izdanje u 2019. nadmašiti već rekordne brojke.
 
Mike Blackman, direktor Integrated Systems poslovnih događaja, komentarisao je ovu odluku: "RAI i Amsterdam su nam pružili fantastičnu lokaciju, bili su izvrsni partneri i pridonijeli uspjehu događaja. No, potražnja izlagača, kao i povećanje broja učesnika, dovela nas je u situaciju da ograničenost prostora može zakočiti razvoj sajma. Uprkos našim najboljim naporima, ovo nije bilo pitanje koje se moglo riješiti ostankom u RAI Amsterdamu. Proveli smo veliko istraživanje izlagača i posjetilaca te obišli mnogo velikih izložbenih centara u Evropi prije donošenja ove važne odluke. Nakon objave prelaska u jedan od najvećih i najprestižnijih konvencijskih kompleksa u Evropi, možemo se fokusirati na stvaranje jedinstvenog iskustva za sve i razvijanje plana za dugoročni razvoj. Istovremeno, učinit ćemo sve da preostala dva izdanja ISE-a u RAI Amsterdamu budu najbolja u svojoj slavnoj historiji kako bismo na prikladan način okončali naš 14-godišnji odnos s tim mjestom i gradom."
 
Fira de Barcelona jedan je od najprestižnijih evropskih konvencijskih i konferencijskih kompleksa. Posjeduje dvije izložbene lokacije i godišnje je mjesto održavanja 140 međunarodnih sajmova, s više od 30.000 izlagača i više od dva miliona posjetilaca. Ukupno posjeduje više od 400.000 kvadratnih metara i 14 dvorana.
 
Gran Via jedan je od najvećih i najmodernijih izložbenih prostora u Evropi. Izvrsnu arhitekturu kombinuje s izuzetnom funkcionalnošću u osam dvorana i 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Također nudi neusporediv protok posjetilaca i najsavremenije usluge i logistiku, a blizu je međunarodnog aerodroma i javnog prijevoza.
 
ISE-ovi suvlasnici AVIXA i CEDIA istaknuli su pozitivne prednosti odluke o preseljenju.
 
David Labuskes, direktor AVIXA-e, rekao je: "Naša odluka potaknuta je željom da donesemo vrijednost našim članovima, posjetiocima i izlagačima na sajmu ISE. Ove ciljeve jedino možemo ostvariti na mjestu koje se može razvijati zajedno s nama i odražavati tržište na kojem poslujemo. Zbog kontinuiranog uspjeha ISE-a i rasta AV industrije znali smo da ćemo takvu odluku morati preduzeti uskoro. Drago mi je što smo je već donijeli kako bismo mogli osigurati glatku tranziciju."
 
Tabatha O'Connor, direktorica CEDIA-e, kazala je: "Ne samo da je novo mjesto vrhunski dom za naš sajam nego je grad Barselona jedan od najdinamičnijih i najuzbudljivijih u Evropi. To je savršen izbor za ovu izložbu i rastuću industriju."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.