Menu
A+ A A-

Najava sajma: Security Essen

Podnaslov: Od 25. do 28. septembra u fokusu međunarodnog sektora sigurnosti i zaštite od požara bit će Security Essen. Vodeći evropski poslovni događaj održat će se na obnovljenoj lokaciji Messe Essena, moderniziranoj na način koji odgovara tržištu
Priredio: Damir Muharemović
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Modernizirana lokacija na kojoj će se održati Security Essen postavit će nove standarde u organizaciji evenata. Kraći prolazi, osam prostranih jednospratnih hala te mnogo dnevne svjetlosti pružit će odlične uslove. Tokom predstojećeg događaja bit će uveden i novi sistem numerisanja hala, a sajam će biti reorganizovan i prema temama: usluge će biti predstavljene u hali 1, kontrola pristupa, mehatronika, mehanika i sistemi u dvorani 2 i 3 te galeriji, zaštita perimetra u hali 3, videonadzor u dvoranama 5 i 7 te zaštita od požara i protivprovala u dvoranama 6 i 7. S novom halom 8 Messe Essen će prvi put posvetiti posebnu dvoranu kibernetičkoj i sigurnosti finansija. Ovogodišnji Security Essen postavit će standarde s fokusom na digitalnu sigurnost. Izlagači iz oblasti cyber i ekonomske sigurnosti predstavit će rješenja u vlastitoj sajamskoj dvorani, a jedan od novih poslovnih događaja bit će i konferencija posvećena cyber sigurnosti.
 
Digitalizacija: prilike i izazovi 
Security Essen će biti idealna platforma za dobijanje detaljnih informacija o aktuelnim dešavanjima u sektoru i uspostavljanje novih kontakata. Proizvodi i rješenja bit će predstavljeni u okviru četiri različita scenarija (gradska skupština, škola, bolnica i biblioteka) i bit će ih moguće detaljno testirati. Ciljnu grupu činit će općinski donosioci odluka i urbanisti. Predavanja i diskusije upotpunit će Forum javne sigurnosti, koji će se održati u hali 8, gdje će se posjetioci moći upoznati s digitalnim sigurnosnim tehnologijama za javne prostore u segmentu senzora / interneta stvari, cyber sigurnosti i nadzora. Tehnologija digitalne sigurnosti donosi veću udobnost, ali i veću ugroženost kompanija od napada hakera i krađe podataka. Nova konferencija o cyber sigurnosti također će se baviti ovim problemom i koncentrisat će se na prijenos znanja i razmjenu iskustava tokom sva četiri dana sajma. U predmetnim područjima "Mogućnosti i rizici od cyber sigurnosti", "Povezana zgrada - sigurnost u objektima budućnosti" te "Digitalne mogućnosti za identifikaciju" bit će predstavljeni slučajevi iz praksa.
 
Neprekidni obrazovni program
Na Forumu stručnjaka sigurnosti u hali 2 održat će se program s više od 90 prezentacija. Posjetioci će moći dobiti ideje za rješenja u okviru svih šest sajamskih tematskih cjelina: usluge, kontrola pristupa, mehatronika, mehanika i sistemi, videonadzor, vatrodojava, protivprovala, zaštita perimetra te cyber i ekonomska sigurnost. Program će svako jutro početi uzbudljivim predavanjem i završiti prezentacijama u večernjim satima.
 
Premijera Foruma za razvoj karijere
Novina je i Career Forum, koji će se prvi put održati prvog dana sajma, tj. 25. septembra. U hali 1 studenti, pripravnici i diplomci upoznat će se s kompanijama iz sektora sigurnosti. Forum za razvoj karijere koncentrisat će se isključivo na zapošljavanje i mogućnosti napredovanja u sektoru sigurnosti. Time će se uspostaviti ciljana i profesionalna komunikacija kompanija i aplikanata za posao. Forum za razvoj karijere bit će idealno mjesto za uspostavljanje kontakata, umrežavanje i popunjavanje slobodnih radnih mjesta. Više informacija o sajmu možete dobiti na stranici: www.security-essen.de.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.