Menu
A+ A A-

Secutech 2018: U fokusu rješenja za rastuće tržišne vertikale

Vodeći godišnji sajam sigurnosne industrije Secutech 2018 održat će se od 25. do 27. aprila u Taipei Nangang izložbenom centru na Tajvanu. Ovogodišnje izdanje imat će više od 400 izlagača u sedam paviljona
Priredila: Redakcija a&s Adrije
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Odmičući se od tradicionalnih sigurnosnih uređaja i rješenja, Secutech će obuhvatiti najnaprednije tehnologije za sigurnost, zaštitu, IoT, vještačku inteligenciju, velike podatke, inteligentnu videoanalitiku i pametno upravljanje identitetima, koje će predstaviti više od 400 izlagača iz 15 zemalja i regiona. Kompanije će biti podijeljene u sedam paviljona namijenjenih inteligentnim rješenjima, u kojima će se prikazivati njihova najtraženija rješenja za rastuće vertikale. Ovo uključuje: pametnu uličnu rasvjetu, sigurne gradove i inteligentni prijevoz, pametnu maloprodaju, pametne fabrike, inteligentnu zdravstvenu zaštitu, pametno življenje i pametnu prevenciju katastrofa.  
 
Poslovne prilike kreirane imerzivnim tehnologijama
Paralelno sa sajmom održat će se određeni broj aktivnosti čiji je cilj osvježavanje odnosa industrije s tržištem i imerzivnim tehnologijama. Jedna od najatraktivnijih je Sigurnost + AI forum. Kao što mu i samo ime govori, fokusirat će se na to kako AI potiče promjene u sigurnosnoj industriji, a bit će podijeljen na pojedinačne sekcije koje će se baviti različitim sigurnosnim i AI rješenjima, kao i AIoT tehnologijom, koja je ključna komponenta. Teme koje će biti obrađene su:
 
• Koje su stvarne prednosti AI-ja u oblasti nadzora i prepoznavanja lica?
• Koji su to različiti pristupi kombinovanju videoanalitike, računarstva i AI-ja?
• Kako odabrati najisplativije AI rješenje za IP kamere?
• Koja su najnovija rješenja za pohranu i prijenos u oblasti AI nadzora?
• Zašto je terensko računarstvo od ključne važnosti za AI?
• Koji su ključni tehnološki trendovi u AIoT-u?
 
Novina je paviljon za ključne komponente, kao i sesija za gradnju poslovnih veza, zakazana tokom foruma u cilju poboljšavanja interakcije između stručnjaka i korisnika u odgovarajućim sektorima. U međuvremenu, nova zona za softverske inovacije sadržavat će različite sisteme za prepoznavanje kao što su oni za raspoznavanje 2D i 3D slika, lica, registracijskih tablica te duboko učenje, mašinsku viziju i druga napredna rješenja za industrijske, poljoprivredne, zdravstvene i poslovno-menadžerske sektore. 
 
SMAhome Expo
Kao međunarodna poslovna platforma za pametne domove, SMAhome Expo 2018, koji se održava istovremeno sa Secutechom, predstavit će rješenja za kvalitetnije i efikasnije življenje u pametnim domovima kroz pet glavnih načina primjene: pametne domove, telenjegu, pametne urede, prodavnice bez osoblja i pametne hotele. Posjetioci će također moći saznati više o najnovijim tehnologijama za pametne, sigurne i luksuzne domove u prostoru za demonstracije, kao i u prostoru za prikaz proizvoda u okviru SMAhome takmičenja za vrhunske proizvode. Industrijski stručnjaci će objašnjavati integraciju uređaja za pametne domove s Amazon Alexom, Apple Homekitom i Google Assistantom. 
Još jedan paralelni događaj je 17. izdanje Međunarodnog sajma za protivpožarna rješenja i zaštitu, koji će demonstrirati IoT, velike podatke, cloud i integraciju pametnih rješenja za zaštitu od požara, prevenciju katastrofa i spašavanje. Više detalja o sajmu možete dobiti na www.secutech.com. 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.