Menu
A+ A A-

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch je u prostorijama zagrebačkog hotela Westin svečanom večerom s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. 
Priredila: redakcija a&s Adrije
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Proslavu 25 godina Boscha u Hrvatskoj upriličilo je tristotinjak gostiju, koji su pridonijeli rastu i razvoju tvrtke. Robert Bosch d.o.o. osnovan je 11. ožujka 1993., ali prvi proizvodi u Zagrebu su se mogli naći još daleke 1922. „Od samih početaka Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke. Ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, izjavila je Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.
 
Osnutak i razvoj
Bosch Hrvatska od osnutka neprestano povećava prodaju, koja je dosegla 409 milijuna kuna (oko 55 milijuna eura), bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodne godine. Uspostavljena je široka mreža kupaca, čiji broj danas u Hrvatskoj prelazi 600 lokalnih klijenata, a tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti. Tako je Bosch Hrvatska 2004. godine preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova i želje da tržištu ponudi dodatnu vrijednost i probudi entuzijazam za novim tehnologijama, Bosch u Hrvatskoj je 2016. godine otvorio i poseban odjel Pametna rješenja. U 2017. predstavljen je niz inovativnih proizvoda kao što je Indego 400 Connect najefikasnija automatska kosilica na tržištu, s kojom se zahvaljujući sustavu Connected Technology jednostavno može upravljati putem pripadajuće aplikacije. Od 2019. će jednostavnim ažuriranjem softvera biti moguće i glasovno upravljanje kosilicom preko Amazon Alexa glasovnog asistenta. Odjel Bosch Building Technologies na tržište je uveo niz inovativnih proizvoda koji svojim specifikacijama odgovaraju sve zahtjevnijim potrebama tržišta. Po dizajnu možemo izvojiti Prasensu, sustav javnog obraćanja, te Dicentis konferencijski sustav, koji su ove godine osvojili prestižne nagrade za dizajn: Red Dot Awards i iF Design Award. Ovi proizvodi temelje se na IP tehnologijama koje koriste OMNEO IP arhitekturu. Prasensa osigurava maksimalnu fleksibilnost montiranja i svojim zaslonom na dodir omogućuje jednostavnu upotrebu. Zahvaljujući najinovativnijim tehnologijama, Dicentis Interpreter desk omogućuje simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama. 
 
Društveno odgovorno poslovanje
Također, ove je godine i rješenje za analitiku u trgovini (In-Store analytics) osvojilo prvo mjesto na natječaju GIT Security Award, u kategoriji E, koja se odnosi na sigurno upravljanje uslugama i rješenjima. Ovo rješenje predstavlja softver kao servis, koji uz pomoć Bosch panoramskih IP kamera s ugrađenom videoanalizom omogućuju precizno praćenje kupaca u trgovini, te prateće izvještaje uz njih. I naravno, tu je i kamera MIC IP fusion 9000i. Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti. Sljedeći viziju osnivača, Bosch svih 25 godina neprestano realizira društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj. Najvažniji uključuju dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik, potom suradnju s Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ u Zagrebu i niz drugih projekata koji se najčešće odnose na djecu kojoj je potrebna pomoć i podršku tehničkim školama. 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.